Följ den orange tråden

    Inom fengshui symboliserar färgen orange hälsa & vitalitet och flera av naturens bär och frukter är ju orange.
 
Morot tex innehåller mycket karoten som i levern förvandlas till A-vitamin, den är även bra för synen och mörkerseendet. Förvara den mörkt och kallt 1-3 grader är perfekt
Nypon är riktiga hälsobomber med massor av C-vitaminer, flavonider och lykopener. Den stärker immunförsvaret och minskar ledbesvär.
Havtorn är rika på B-vitaminer & C-vitaminer, men det som är speciellt med havtorn är att de innehåller de jätte nyttiga fettsyrorna Omega 3 6 7 & 9.Ju äldre vi blir ju mindre omega 7 producerar vi, är du kvinna och är äldre kan torr hud och sköra slemhinnor vara ett tecken på omega 7 brist, många blir hjälpta med havtornskapslar eller juice.
Aprikoser och speciellt de torkade är fiber-rika och goda som "snacks" de innehåller mycket järn kalcium och betakaroten. 
Paprika känner ni till det är en sydamerikansk grönsak som är C-vitaminrik men där finns också B-vitamin & karoten kalium E-vitamin och koppar, ät den rå för Cvitaminet och tillagad med lite fett (wooka) för karotenet.
Gojibär är väl ett av de trendigaste bären just nu, säljs mest torkade och funkar som "snacks" juice eller kapslar, bären växer i Kina, där de länge använts i medicinskt syfte. De innehåller C-vitamin aminosyror zink järn och kalcium.
Apelsiner är mega fyllda med C-vitaminer och i de vita hinnorna finns pektin som sänker kolesterolhalten och lindrar förstoppning. Den innehåller också flavoniden hesperdin som kan stabilisera blodsocker.
Acerola som är ganska ovanlig för oss, men det är ett tropiskt bär som växer vilt i Central och Sydamerika är de mest C-vitaminfrukterna av alla, den innehåller mellan 1000 & 2000 milligram C-vitamin/ 100 gr bär,
bäret kan användas mot diarre blodbrist feber & inflammationer.
 
 
 
 
 
Detta är acerola som även kallas" barbados körsbär", de är ganska stora för att vara ett bär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0