Kokosnöt

Det är jätte gott och nyttigt med färsk kokosnöt men det kan vara oerhört svårt att öppna den, men det bästa är att först lukta på den så att den inte luktar mögel och sedan lägga den på ett fast underlag där det inte gör något om det skvätter eller blir märken, det bästa är mot en plan sten utomhus tycket jag.
Knacka sedan lite lätt med en hammare så att skalet börja spricka sedan är det ganska lätt att bryta loss skalbitar.
Försök att samla upp kokosmjölken innan den rinner ut, den innehåller en del mineraler men knappt något fett alls.
 
Sedan är det bara att skära upp kokosnötens "kött" i lagom stora bitar, den håller ett par dagar i kylen om du plastar in den.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0