Passa på att frossa i jordgubbar

Nu är det inte så länge till man kan få tag i svenska färska jordgubbar så passa på ladda frysen med några liter det är gott till hösten att kunna tina och göra smoothie eller muffins, eller kanske till kessellan.
 
Recept på jordgubbs muffins:
 
10 st jordgubbar
3 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl sukrin
100 gr smör
1 tsk bakpulver
100 gr hasselnötter
150 gr mandel
 

Stäng på ugnen på 175 grader
Vispa ägg sukrin och grädde tills det blir poröst
smält smöret 
mixa nötterna till fint mjöl
mixa jordgubbarna till en kräm
vänd ner nötmjölet och jordgubbs krämen i smeten
fördela i muffins formar och grädda i ca 15 min
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0