Har du svårt att gå upp i vikt?

I dagens överkonsumerande samhälle är det många som tampas med att gå ner i vikt och det läggs stort fokus i all media om hur man ska lyckas, så många tycker att det är ett lyx problem om man har det motsatta problemet med att gå upp i vikt, men för den som inte kan är det ett minst sagt lika stort problem.Så för dig som sliter hårt för att lägga på dig några extra kilon så kommer ett ämne om det här.

Om du är naturligt smal är en ordentlig diet för viktuppgång det absolut viktigaste för att kunna lägga på dig ren muskelmassa, det är faktiskt mycket viktigare än ditt styrke träningsprogram. För att lyckas gå ner i vikt håller man sig som bekant till en strikt diet med lite kalorier, det är lika viktigt att hålla en strikt diet för att lyckas gå upp i vikt och då menar jag inte med pizza godis och glass eller öl för sådana kalorier bygger inga muskler.

Man måste lära sig att äta fler kalorier i kvalitets mat och framför allt när du ska äta det.

Konsumera fler kalorier:

Det ende sättet att gå upp i vikt på oavsett om det är i fett eller i muskler är att konsumera mer energi än vad man gör av med.
Det finns inget sätt att undvika detta faktum om den mänskliga anatomin oavsett hur många förklaringar man än kan hitta som säger motsatsen.
Onekligen har vissa av oss en högre ämnesomsättning än andra men det betyder bara än en gång att vi behöver äta mer.

Basen för all viktuppgångsdieter bör innehålla näringsrik mat, samtidigt kaloririk mat,om man tycker det är svårt att gå upp i vikt är en av de största utmaningarna att just äta mycket mat .

Hur många kalorier bör du få i dig:

Det finns förmodligen en formel för varje person som frågar, vissa baserar enbart på vikt och ålder, andra räknar in mängden muskelmassa och fett och de riktigt avancerade räknar även in varje liten aktivitet du ägnar dig åt under en vanlig dag.
Du kan även gå bakvägen och räkna ut hur många kalorier du äter i dag, vilket antagligen är för lite om du inte lyckas gå upp i vikt, och helt enkelt öka det.
Enkelt räknat kan man ta sin vikt gånger 30

Ex: En man väger 80 kg gånger 30 = 2400 kalorier

Det är vad denna mannen behöver för att gå plus minus noll varje dag för att hålla vikten, men vill man gå upp måste man äta mer.

 

 

.......fortsättning följer






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0