Immunförsvaret.....

....är faktiskt inte bara till för att skydda oss mot bakterier och virus, utan har även en viktig funktion till dina muskler.
När du styrketränar uppstår små små skador på musklerna, och vissa muskelfibrer skadas så illa att dom går sönder, då kommer de såkallade Makrofagerna ( en typ av vita blodkroppar ) och rensar bort den skadade vävnaden.
I denna process utsöndrar Mykrofagrena tillväxt faktorn IGF-1 som jag skrivit om tidigare, de är jätte viktiga för att kunna tillverka nya starkare muskelfibrer som ska ersätta de förlorade och skadade.
 
Det finns till och med dom som hävdar att antiflammatoriska läkemedel som ibuprofen, niklofenak...osv kan hämma muskle tillväxten rejält.
 
Immunförsvaret mår som allra bäst när vi äter ordentligt och inte stressar.
 
 
 
 
Så ta hand om ditt immunförsvar med bra kost tillräckligt med sömn så har du bästa förutsättningar för att bygga muskler.
Se även till att få i dig D-vitaminer, och framför allt undvik all form av stress, för om du stressar är nivåerna av Adrenalin & Kortisol höga och dessa två ämnen hämmar ,muskeltillväxten.
Så ta det lugt undvik att röka måttligt med alkohol och käka bra mat.
 
Sammanfattning :
 
För att bygga muskler krävs dat att du orsakar mekaniskt slitage på dina muskelfibrer dvs belastar dom med mer en vad dom tål ( lyfta vikter ) men det krävs också att nivåerna av uppbyggande hormoner är tillräckliga.
Detta åstadkommes bäst genom högintensiv träning 2 ggr / vecka där du använder hela kroppen.
Typa kampsport eller intervall träning på löpband eller i backe/ trappa.
 
Det är tålamods krävande att bygga muskler, har man tur kan man lägga på sig 1,5-2 kg mer muskler / år.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0