Semle dagen

             
 
 
Någon som är sugen på semlor ??
 
Här kommer iallafall ett recept på ett nyttigare allternativ :)
 
Detta blir ca 12 st
 
75 gr smör
3 dl sojamjölk
50 gr jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl agavesirap
1 ägg
1/2 tsk hjorthornsalt
10 dl dinkelsikt
1 dl solrosfrön
1 msk krossat linfrön
 
Fyllning :
100 gr skållad sötmandel
1/2 dl sojamjölk
lite inkråm från bullen
 
Vaniljkesella
 
Gör så här :
 
     Smält smör & tillsätt sojamjölken, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över den
     varma blandningen. Rör till allt löst sig, lägg i salt agavesirapen & ägget, blanda allt.
    
     Blanda hjorthornsalt dinkelsikt solrosfrön och linfrön & rör ner i degen. Knåda samman tills degen
     släpper kanterna. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
 
     Sätt ugnen på 250 gr, forma till bullar och lägg på plåt, låt jäsa i 20 minuter till under bakduk.
     Pensla med uppvispat ägg och grädda i 7-8 minuter.
 
     Mixa den skållade mandeln och blanda med sojamjölk och inkråmet av bullen.
     Skär av locket och fyll bullen i gropen och klicka på lite vaniljkesella, lägg tillbaka locket och pudra
     på lite

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0