Blodapelsiner

 
 
 
Under våra kallaste månader är blodapelsinerna som bäst :)
 
De odlas i Marocko & Spanien men även på Sicilien.
 
Det krävs både sol & kyla för att blodapelsinerna ska bli perfekta, gärna kring nollan på natten och 25 grader + på dagarna är det ultimata förhållandet för dem att mogna.
 
Den röda pigmenteringen i blodapelsiner innehåller det naturliga färgämnet antocyanin, som finns i både blommor blad och frukt.
 
Det är detta färgämnet som gör blåbär blå och våra höstlöv röda bland annat.
 
Antocyanin tillhör en typ av antioxidanter som kan ha en antiflammatorisk effekt på kroppen, den innehåller nästan dubbelt så höga halter av C vitamin, antoayaniner och andra vattenlösliga antioxidanter som en vanlig apelsin.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0