Maximera din hormon soppa

De flesta typer av intensiva aktiviteter är positiva för testoteron nivåerna, det är därför det är en fördel att lägga in någon form av intervall träning mellan dina styrkepass.
 
Det kan vara allt från kampsport till intervall träning på bandet eller power walk ute i snön till trapp träning eller back löpning.
 
De hormoner som frigörs under dessa aktiviteter sprider sig i kroppen och ökar återhämtningen och tillväxten av dina styrke tränande muskler.
 
Men se till att få i dig tillräckligt med energi dessa dagar så det blir den effekten du vill ha, annars "sliter " det på dig och din muskel massa och du blir kanske sjuk i stället eller får inte den muskel utvecklig du vill ha.
 
 
Man kan alltså konstatera att överträning är ett väldigt effektivt sätt att sänka testosteron nivåerna, så lyssna på din kropp och kör ett lättare pass om du känner dig sliten eller kanske till och med vila eller ta en lättare promenad.
 
Ett begrepp man oftar talar om är förhållandet mellan uppbyggande testosteron och nedbrytande kortisol.
 
Dålig sömn, stress och att inte vila till räckligt mellan sina pass utsöndrar bara mer kortisol = dålig muskel utveckling.
 
Jag rekommenderar att äta ZMA till alla mina kunder för att få maximalt med vitaminer och återhämtning vid träning.
 
 
Sammanfattning :
 
Även om ditt mål kan vara att bygga stora armar så får du utdelning av att hormoner frigörs vid intervall träning, testa !!
 
Utöva intensiva kaloriförbrukande aktiviteter, ha inte för högt blodsocker under träningen, ät kolhydrater efter träningen och protein innan läggdax.
 
Kör även tunga basövningar som knäböj och marklyft, vila inte för länge mellan seten, undvik alkohol och socker och öka ditt kalori intag med ca 400-500 kcal de dagar du kör hög intervalls träning.
 
 
 
 
 Ska skriva mer om detta senare 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0