Koll på kål

 
 
 
 
Kål är rena supermaten 
 

Så passa på att frossa just nu är det högsäsong för vitkål & rödkål.
 
Kål är otroligt näringsrikt, det har ett bra ph-värde och är väldigt alkaliskt, vilket är bra.
 
Broccoli och brysselkål har mycket protein, och alla kålsorter har mycket antioxidanter och mängder med vitaminer bla C vitamin karotin och folat ( B vitamin ) men också magnesium selen och kalcium.
 
Kål innehåller dessutom få kalorier ytterst lite kolhydrater och har ett lågt GI, samt innehåller mycket fibrer och pektin som är blodsocker sänkande.
 
Kål passar dessutom till otroligt mycket....sallad wook köttfärs kålpudding soppor gratinerat stuvat kokt ugnsbakad.....
 
Se till att äta olika sorters kål det ökar hälsoeffekten.
 
vitkål
broccoli
blomkål
sockertoppskål
savojkål
brysselkål
kruskål
grön kål
rödkål
kål rabbi
sallads kål
minzuakål
tatsoi
 
 
 
 
 
detta är minzuan...förekommer mycket i färdiga sallads mix påsar.
 
 
 
och detta är tatsoi som också förekommer i sallads mix påsar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0