Olika myter om vikt

 
 
Att fasta sänker din förbränning - Så länge du fortfarande är lika aktiv som när du äter, ske ingen förändring på kort sikt. Förbränningen sänks mätbart när du förlorat runt 10 kg ca, och det beror på att när vi tappar vikt förlorar vi inte bara fett utan även viss muskelmassa och det är den minskade muskelmassan som sänker den basala ämnesomsättningen.
 
 
Att motionera gör att man kan äta mer och ändå gå ner i vikt- Få personer orkar motionera så pass intensivt, länge och regelbundet som krävs, de vanligaste misstaget människor gör när de försöker minska i vikt, är att underskatta hur många kalorier man äter och hur många kalorier man gör av med på motion. En tung person behöver inte röra sig så mycket för att bli genomsvettig, och tolkar det som att nu har jag förbrukat många kalorier så nu kan jag unna mig mer mat och samma om man är otränad-men att man flåsar när man går upp för trappan innebär inte att man förbrukar massor av kalorier.
 
 
Du går upp i vikt om du äter på kvällen- Den totala kalorimängden du får i dig under dygnet avgör om du går upp eller ner i vikt, däremot kan det vara lättare att kontrollera sitt energi intag på kvällen om du ätit bra och regelbundet under dagen, annars är det lätt att över äta och få i sig fler kalorier än planerat.
 
 
fortsättning i morgon.......
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0