Frukt

 
Frukt innehåller fruktos som är normalt & ofarligt, men ett för stort upptag av fruktos måstes tas hand om av levern, och överskottet lagras som fett...men det är i princip omöjligt att bli tjock av frukt.
 
Levern kan hantera ca 75 gr fruktos utan att bilda fett, äter vi 1 kilo frukt så får vi i oss ca 50 gr fruktos, så ska du bli fet på frukt måste du äta kilovis för att frukten ska sätta sig som fett i kroppen.
 
Men fruktos tillsatt som sötningsmedel i livsmedel är något helt annat, för då bildas snabbt ett överskott som överstiger det levern kan ta hand om, och resultatet blir fettlagring och höga blodfetter.
 
Om du är extremt socker känslig bör du avstå frukt som innehåller mycket fruktos
 
ananas
vattenmelon
banan
torkad frukt
 
 

Välj hellre 
 
 
bär
äpplen
apelsiner
päron
grape
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0