Lååång kok

 
 
Pulled pork .....
 har du hört talas om det ??
 
En kanon rätt som du bäst gör på karre´ med bbq, i ugnen på svag värme i flera timmar.
Köttet blir mycket smakrikt och så mört att de faller sönder när man drar lite lätt med gaffeln.
 
4-6 port:
 
1 kg benfri karre
1 msk salt
1 msk rökt paprika pulver ( smoked )
svartpeppar efter smak
 
 
 
servera till : blandad sallad ev brytbröd och en klick gräddfil eller kesella
 
 
BBQsåsen :
 
1 viklöksklyfta
1 gul lök
1 tsk chiliflingor
1 burk krossade tomater
0,5 dl rörsocker
0,5 dl sirap
3 msk vitvinsvinäger
1 msk liquid smoke
1 tsk rökt paprikapulver
salt & peppar
ev några droppar tabasco
 
Gör bbq såen så här :
 
Skala och hacka lök och vitlök fräs med chiliflingorna, tillsätt övriga ingredienser låt puttra på svag värme ca 45 min, detta blir såsen som kan kokas dagen innan.
 
 
Gnid in kryddorna på karren, lägg den sedan i en gryta som tål ugn, häll på BBQsåsen varm eller kall och lägg på locket.
125 grader i 5-6 timmar.....värt att vänta på :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0