Grillad lax med anjovissås

 
 
Lax är fantastiskt gott & nyttigt med bra fetter.
 
Här kommer ett recept som är så gott både att steka i pannan eller att lägga på grillen på sommaren.
 
8 port
 
600-800 gr benfri laxfile
savoykål
salladslök
broccoli
blomkål
morot
pressad citronsaft
plivolja
salt & peppar
 
 
Sås :
 
125 gr anjovis
2 shalottenlökar
2 dl torrt vin
1 msk vitvins vinäger
50-100 gr smör
 

Börja med såsen skala och finhacka shalottenlöken slå på vinet & vitvins vinäger, låt koka tills hälften av vätskan återstår.
 
Ta fram stavmixern och mixa ner anjovisen i vätskan, tillsätt smöret...lite i taget, mixa tills såsen tjocknar smaka av med salt & peppar.
 
Strimla savoykålen, skiva broccolin, moroten & blomkålen samt skär ner salladslöken och förväll allt lätt i vatten.
 
Häll av vattnet och ringla över olivolja salt peppar och pressad citron saft.
 
Stek laxfileerna salta & peppra.
 
Servera med citronklyfta samt några anjovis fileer.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0