Raw passion pie
Detta är en paj som är enkel att göra och känns krispig & fräsch.
bild från google....glömde ta egen bild sist vi gjorde den...
Pajskal:
1 liter solroskärnor
5 dl pistagenötter
2 torkade fikon
ca 1,5 dl vatten
Mixa kärnor & nötter samt fikonen med vattnet.
Tryck sedan ut i pajform med avtagbar-kant med bakplåtspapper, grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Fyllningen:
2 sötpotatisar som tärnas & rostas först på 200 grader i 15 min ( svalna lite )
2 tärnade avocado
1 tärnat äpple
1 tärnat päron
2 skalade & tärnade kiwi
lite citronsaft
3 nypor salt
50 gr bladspenat
1 dl solroskärnor
ringla över olivolja
några skivor gräddädelost
Blanda allt i en skål med salt olivolja & citronsaft och lägg i pajskalet.
Kommentarer
Trackback