Semle dagen
Någon som är sugen på semlor ??
Här kommer iallafall ett recept på ett nyttigare allternativ :)
Detta blir ca 12 st
75 gr smör
3 dl sojamjölk
50 gr jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl agavesirap
1 ägg
1/2 tsk hjorthornsalt
10 dl dinkelsikt
1 dl solrosfrön
1 msk krossat linfrön
Fyllning :
100 gr skållad sötmandel
1/2 dl sojamjölk
lite inkråm från bullen
Vaniljkesella
Gör så här :
Smält smör & tillsätt sojamjölken, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över den
varma blandningen. Rör till allt löst sig, lägg i salt agavesirapen & ägget, blanda allt.
Blanda hjorthornsalt dinkelsikt solrosfrön och linfrön & rör ner i degen. Knåda samman tills degen
släpper kanterna. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 250 gr, forma till bullar och lägg på plåt, låt jäsa i 20 minuter till under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 7-8 minuter.
Mixa den skållade mandeln och blanda med sojamjölk och inkråmet av bullen.
Skär av locket och fyll bullen i gropen och klicka på lite vaniljkesella, lägg tillbaka locket och pudra
på lite
Kommentarer
Trackback