Har du problem hy ??

 
 
Fick ett mail ang problem hy, vad som finns att göra förrutom att hålla rent och använda bra produkter.
 
Tänkte ta upp vad som kan hjälpa både innifrån & utifrån.
 
B5- Pantotensyra
 
Det finns som ni säkert vet ett flertal olika B-vitaminer varav många av dom är viktiga för en frisk och bra hy, har man problem med tex acne, är B5 även kallat pantotensyra mycket intressant.
Vitaminet finns i kroppens alla celler som en beståndsdel i den viktiga coenzym A som spelar en avgörande roll för omsättningen av fett samt bildande av hormoner i kroppen.
Just den syntesen tros vara anledningen till den goda effekten vid behandling av acne.
Vitaminet B5 verkar genom att minska talgproduktionen som är grundproblemet vid uppkomsten av acne.
 
Zink
 

Zink är en viktig mineral för huden då ca 20 procent av kroppens zink finns lagrat i just huden och har en betydande roll vid sårläkning och cellförnyelse.
Acne och andra hudåkommor som eksem, psoriasis rosacea och hudsprickor kan uppstå och även förvärrasr vid zinkbrist.
Mineralet spelar också en stor roll för hormonbalansen, obalans mellan zink och koppar, där zinkvärdet är för lågt iförhållande till kopparvärdet inikerar hög halt östrogen i förhållande till progesteron.
Detta ger inte bara symtom som acne utan också för tjejer PMS-besvär och riklig mens.
 
GLA- Gammalinolensyra
 

Huden  behöver fettsyror och särskilt intressant är GLA-fettsyror när det handlar om problemhy med acne eller eksem. GLA-fettsyror behövs för att bygga upp hudens skyddsbariär men också för bildandet av kroppens viktiga prostaglandiner = en hormon likanande signalsubstanser som påverkar acne och eksem huden genom att minska inflammationen och balansera talgproduktionen.
 
 
Probiotika
 

En välfungerande mage är en grundförutsättning för en välmående hud, för huden är beroende av näring och dessa tas upp via mag-tarm kanalen. Fungerar inte den som den ska blir det problem även med acne och eksem, så ett tillskot  av probiotika ex : lactiplus är särskilt viktigt då tarmens naturliga bakterieflora bör hållas i god kondition, men ocksp för att minksa toxiner och förruttnelseprocess i tamen samt att förbättra matsmältning och näringsupptaget.
 
 
Hudvård
 

Man bör inte använda för uttorkande produkter vid acne även om man kan tro att det vore det bästa för att hindra talgproduktionen att " härja fritt ".
Uttorkningen stressar bara huden och talg- kötlarna producerar bara mer talg. 
 
 
Andra saker som också bör tas med är :
 
Drick mycket vatten
Skippa allt socker
Öka blodcirkulationen, svettas ut
Undvik långvarig stress
Sola säkert-använd solskydds faktor
Sov tillräckligt
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0