Så stor skillnad.....

 
....gör vardags motion.
 
Tänkte visa ett exempel på fyra peroner som äter lika dant är lite lätt över viktiga med viss bukfettma och med ett midje mått på ca 90 cm ( den övre gränsen går vid 88 cm för kvinnor )
De har samma gener men olka sätt att röra sig.
 
Hund Hanna  (går flest antal steg  då hon går ut med hunden 3 ggr/ dag varav minst en långpromenad på ca 40 minuter, men hunden stannar ofta och kissar och nosar, motionerar för övrigt ingenting.
 
Kommentar : har säker flest steg/dag men varken särskilt bra kondition eller styrka såvida det inte är en stor & tung hund som hon måste dra längs vägen...
 
 
 
 
 
Gå till jobbet Gunilla  bränner mest kalorier då hon tar en promenad på 25 minuter till jobbet, står sedan och arbetar minst en timme av sin tid på sitt skrivbords jobb, ibland går hon hem också.
Motionerar i övrigt ingenting.
 
Kommentar : Bränner förmodligen mest kalorier av alla fyra.
 
 
 
 
 
Trapp Tina går i alla trappor- jämt, även i rulltrappor, bor i en lägenhet på tredje våningen och arbetar på kontor på fjärde våningen och tar alltid trapporna, motionerar i övrigt ingenting.
 
Kommentar : Tinas styrka & kondis beror förstås på hur ofta och hur snabbt hon går i trapporna, med hon har säkert bäst kondition av de fyra, och har lättast för att tex komma igång med löpning tex.
 
 
 
 
Promenad Petra  bränner näst mest kalorier  för hon promenerar 1 timme varje dag antingen morgon eller kväll, motionerar för övrigt ingenting.
 
Kommentar : Hennes kondition & styrka beror på hur långt och snabbt hon går, och tar hon med stavar är det ännu bättre.
 
 
 
 
 
Underskatta inte vardags motionen 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0