Kardemumma muffins med mandelmjöl

Här kommer ett underbart recept på jätte goda muffins utan vanligt mjöl
6 st muffins

200gr malda sötmandlar
2 tsk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokosfett (cocosa extra virgin) finns i Life butiken
1/2 dl agavesirap ( finns i Life butiken)
2 st ägg
Topping
Pumpakärnor
Sätt ugenn på 200 grader
Bland de malda sötmandlarna med kanel kardemumma bakpulver och kokosfett och rör ner agavesirapen,vispa äggen separat och blanda ner i smeten
Fyll formarna till hälften och toppa med pumpafrön, grädda mitt iugnen ca 20-25 min.
Vad är agavesirap?

Det är en sirap som kommer från Mexico och är ca 25% sötare än vanlig sirap men har ett mycket lägra GI värde, så med en fördel att använda för diabetiker. Agavesirapen innehåller dessutom mycket järn kalcium och kalium.
Kokosfett är också ett bra fett att använda eftersom det inte höjer blodsocker nivåerna och bibehåller fett förbränningen.
Lycka tillOnsdagar öppet till 18:00

Nyligen så godkände EU den nästan magiska örten Stevia som sötningsmedel.
Den har en hög koncentrerad sötma men innehåller nästan inga kolhyderater eller kalorier alls.
Något att tänka på nästa gång det är dax att köpa socker :)

Ikväll är det öppet ivanlig ordning till 18:00 varmt välkomna :)
4 tips för ökad förbränning

ÄT REGELBUNDET
Att svälta sig är ingen bra ide om man vill hålla igång fettförbränningen för när kroppen inte får ny energi minskar förbränningen till miniminivå, därför är det bra med regelbundna måltider med ett jämnt kalori-intag.
STYRKETRÄNA
Muskler kräver energi, vilket betyder att du genom styrketräning ökar din fettförbränning i takt med att du får mer muskler.
FÖRBÄTTRA FLÅSET
Bra kondition betyder hög syretillförsel, vilket ger ökad fettförbränning. Intervallträning och långa promenader är bra sätt att förbättra konditionen.

TA ALLA TILLFÄLLEN ATT RÖRA PÅ DIG
Tänk på att små saker gör skillnad:cykla till jobbet, ta trappan istället för hissen,promenera till affären istället för att ta bilen, helt enkelt ett aktivt liv är A och O för att hålla igång förbränningen.
LYCKA TILL :)
Casein

Vi har även ett erbjudande på Casein som man kan skaka till en drink eller blanda den lite tjockare och äta med sked som typ chokladpudding.
Finns i smakerna päronsplitt vanilj och choklad :)
Välkomna in och smaka :)

Erbjudande

Olimps Wheyprotein
2,2 kg 399kr
4,4 kg 700kr
6,6kg 999kr
Välj mellan smakerna choklad vanilj eller jordgubb
De säljs i 2,2 kg hinkar så varför inte välja en smak av varje för lite variation.
Välkommen in och provsmaka :)

FREDAG IGEN

Då var det helg igen, min vecka har varit fullbokad med kundpass,  så min egna träning blir det inte mycket med men det gör inte så mycket för jag har inga tävlingar i sikte.
Jag tävlade 2 gånger förra året och känner att jag behöver ett eller flera lugnare år just nu och fokusera på mina klienter istället.

Vill gratulera Ahmad Ahmad som blivit bjuden av Better Bodies att följa med till "Arnold Sport fesival" 1-4 Mars för att vara deras klädesmodell :) GRATTIS

  

Vill önska alla en trevlig helg

 

Mitrotropin
Just nu 399 kr


Grönt te/ viktnedgång

Grönt-te extrakt,EGCG (epigallocatechingallat) kan minska viktökning genom att begränsa absorption av fett, efter ny forskning visar det att dom som fick EGCG som tillägg till en fettrik kost hade 45% långsammare upptag av fett än dom som inte fick EGCG.

199kr

Tävlingsfråga

Vi har fått in en del rätta svar men än är det inte för sent att ha chansen och vinna protein för 1500kr på Olimpkvällen Onsdagen 28/3 kl 18:00
I vilken senior viktklass och vilken placering blev det för Jimmy på SM 2011?
Maila in rätt svar till
annaojimpa@passagen.se

Kommentarer

Vi får en del kommentarer på våran blogg och det är ju trevligt men de som inte är postade av "riktiga" avsändare tar vi bort då vi driver denna blogg med ett seriöst inslag. Är man inte karl nog att stå för sina åsikter så är det skitsnack punkt slut.
(men det är ju trevligt att du följer vår blogg ,nu har vi ipnummret)
Vi kör öppet som vanligt i dag onsdag
Varmt välkomna

Seniorstyrka

Läser som jag skrivit om tidigare en tidning som heter "Stark" där det fanns ett repotage just om seniorer och träning.
Ofta tänker man på hjärt och kärlsjukdomar, cancer,diabetes och liknande åkommor när det gäller äldre men faktum är att hela 46% av åldersrelaterade funktionsnedsättningar beror på nedsatt rörelseförmåga som främst orsakas av minskad styrka och muskelmassa och detta kan jämföras med hjärt och kärlsystemets andel som bara ligger på 20%.
En otränad 96åring svara på styrketräning lika bra om inte bättre än en relativt otränad 30åring.
Forskning har visat att vill man bibehålla hälsan på äldre dar så är det ganska hård powerbetonad styrketräning som gäller inte bara långa promenader,många tror att går man en sväng så tränar man hjärtat men hjärtat är kroppens mest vältränade muskel,den drar ju ihop sig ca 70 gånger /minut hela dygnet ALLTID, det är ju inte den musklen som behöver träningen utan armar och ben för att hålla hjärtat friskt -så ditt hjärtas hälsa sitter i musklerna.
Kvinnor drabbas hårdade än män av åldersrelaterad nedgång i styrka och power och det är svårare för en kvinna att träna upp styrka på äldre dar,så slutsatsen blir att kvinnor måste träna hårdare och med tyngre vikter för att bibehålla muskelmassa och en högre livskvalite.
Så vill man vara frisk på äldre dar- promenader i all ära men vill du vara frisk måste du vara explosiv och ta i på riktigt för att behålla hälsan.

Min bror Jörgen

Tänkte skriva lite om min bror Jörgen som också är en träningstok precis som jag :)
Han är 2 år äldre än mig och jobbar heltid inom IT branchen, och är instruktör på Nordic club i Kalmar sedan 2005.
Han är ansvarig för Cross training programmet "crossfit" (se ett inspirerat pass på hans blogg) traningsvark.bloggplatsen.se
Han ansvarar för Easyline Bootcamp samt easyline passen och håller även i box and kickpassen.
Han håller ofta i gruppträningar för fotbollslag och han har kört fyra säsonger med Hossmos herrlag,han kör även mycket funktionell träning och jobbar på att sätta ihop ett nytt pass med en blandning av crossträning och yoga.
Inte nog med detta så är han gift med en "häst-tjej" så han är deltidsbonde också med många hästar hemma på gården där han gärna tar en ridtur när det finns tid,han har fler timmar på dygnet än dom flesta och sitter sällan still.


Hotellfrukost

Vi brukar åka in på lördagarna i bland till något av Kalmars hotell för att äta "hotellfrukost" det är verkligen lyxigt att bara få välja bland alla gosaker som äggrör sill nybakat bröd frukter och grönsaker nötter och frön och sedan bara njuta av en kopp kaffe med en morgontidning och kunna lämna disk och allt och bara betala och åka hem.

För alla medlemmar på Malkars är det för övrigt halva priset på Wittens frukostbuffe (endast45kr/pers)så det är bara att visa medlemskortet när du betalar, det kan jag varmt rekommendera att testa.Nu är det helg igen

Vill önska alla (nästan 200) bloggläsare en riktigt trevlig helg och ett speciellt tack till Olimp Nutrition som numera sponsrar mig precis som Proteinfabriken (PF).
PF har jag jobbat med i snart fyra år och vi är otroligt nöjda med vårt sammarbete och det känns att det kommer att bli minst lika bra med Olimp Nutrition så jag är oerhört stolt och tacksam för detta.
Min helg kommer jag i vanlig ordning att ägna åt egen träning samt med nära och kära.

Träning med Marie och en muffins från Kath

I tisdagskväll blev det armträning med Marie och i torsdags tränade vi ben,det är verkligen en power kvinna som alltid ger allt och som lätt bräcker en inbiten kille på gymmet med sin otroliga vilja.
Vill även passa på att tacka "Kath" för den jätte fina muffinsen jag fick på Alla hjärtans dag.

Summera veckan

I tisdags blev det träning med Christian en 2 barns pappa som är 33 år,han har tränat seriöst 2 ca år och är korsbands opererad som vill bli mer vältränad och piggare givetvis tränar han på stans bästa gym MALKARS ca 4 pass/vecka.
Han körde bröst och triceps träning i tisdags och i torsdags blev det ett axelpass samt vader och mage.
I osdags blev det konsultation med Marcus & Therese som vill ha hjälp med kost och träning, Marus vill lägga på sig lite massa och Therese vill bli lite tightare.
Super trevliga Micke från Smedby kikade förbi också en helt otroligt trevlig och sympatisk kille, alltid kul att snacka med dig :)

Tävlingsfråga

Tävlingsfråga
I vilken senior viktklass tävlade Jimmy i på SM 2011 och vilken placering fick han?
Alla anmälda med rätta svar får vara med på en utlottning av protein till ett värde av 1500kr på Olimpkvällen den 28 Mars kl 18:00
maila svaret till annaojimpa@passagen.se

Onsdag öppet till 18:00

Öppet till 18:00 onsdagar
Jag finns på plats för frågor om proteiner kosttillskott och näringslära
Varmt välkomnaMin vän Ahmad Ahmad


Något att fundera över

Har ni träffat någon ernergitjuv någon gång en sådan människa som bara tar energi av dig utan att ge någon positiv energi tillbaka,det har jag gjort flera gånger i mitt liv, en stund går det ju bra men efter ett tag blir det bara negativt att umgås/prata med en sådan människa.
Ofta snackar dom mycket skit om andra för försöka komma i lite bättre sken själva men det säger ju bara mer om den som snackar skit, för ofta är den personen inte helt nöjd med sitt egna liv, kanske inte känner sig älskad eller sedd eller känner bara avundsjuka och brist på kärlek omkring sig, ofta har dom dålig kontakt med sina syskon, har få eller inga riktiga vänner och deras liv kretsar kring att hela tiden på att vara lite bättre än någon annan.
Jag har genom åren gjort mig av med energitjuvar som kommer i min väg för mitt liv är värdefullt och jag vill ägna mig helt åt det jag prioriterar som min familj min träning mitt arbete mina nära vänner.
Skitsnack slutade jag med i lågstadiet för det är där det hör hemma tycker jag och har man passerat både 30 40 och 50 strecket så borde man lärt sig att lögner och skitsnack aldrig lönar sig för sanningen kommer alltid fram.
Så ut och sanera bland dina energitjuvar och ägna dig åt sådant som är viktigast i just ditt liv.
Ditt liv kommer att bli mycket rikare och roligare med positiva människor omkring dig och framför allt kommer din träning ge dig resultaten du vill ha :)
Lycka till

Alla hjärtans dag

I dag vill vi önska våra goa kunder och bloggläsare, proteinkunder, klienter, nära & kära vänner en riktigt härlig Alla hjärtansdag :)
Passa på att ta till vara på dagen väl, ge beröm och kärlek och du ska se att du får massor tillbaka. Se till att omge dig med ärliga kärleksfulla medmänniskor, folk som ger dig energi och kraft.

T100 och Androx Q12 från Olimp

Detta är två testohöjare från Olimp som jag varmt rekomenderar då jag har många klienter som fått bra resultat av dessa, de är tänkta till en målgrupp över 25 år då testosteron nivån normalt sjunker.
Just nu 399 kr/st
Vid köp av två 300kr/st
Välkomna

Läst i tidningen Stark

Fick en prenumeration på en tidning av min svåger & fru när jag fyllde år, som heter STARK en tidning med många intressanta repotage inom allt vad det gäller träning och nu sist läste jag om Lars Frölander och hans åsikter om kost och träning, egna erfarenheter och om hans satsning på en sjätte Olympiad och 20 år ivärldstoppen.
Han berättar att han inte äter något socker och att huvuddelen av energin kommer från protein och fett,han käkar 30-35 avocado i veckan. Han säger att det tar ca 30 år att bryta ner en frisk kropp, även om han alltid tränat så åt han pizza hamburgare och snabbmat under många år och såg bara maten som energi men var också sjuk 15-20 veckor varje år men sedan han la om kosten och blev extrem har han aldrig varit förkyld,han ser det som att han byggt en bättre inre miljö,  det är en mer alkalisk miljö där bakterierna inte trivs lika bra.
En tidning med mycket intressant läsning och framför allt något att tänka på för alla "snoriga" och förkylda kanske det är läge och kolla upp vad man stoppar i sig egentligen.För så länge man är förkyld kan man inte träna och är man då borta 15-20 veckor/år är det svårt att få de resultat man vill.

Odd Fellow

Lördagens beställning gick jättebra och smidigt, damerna började äta vid 14 tiden och vi var färdig diskade och klara vid 17 tiden så det blev inte så sent. Det är fina lokaler i Odd Fellowhuset, damerna dukar alltid själva precis innan vi kommer med maten och det finns alltid ett gäng pigga damer som hjälper till att bära ut alla tallrikarna. Tidigt på söndag morgonen blev det ett axelpass med Marie sen åkte vi till Vissefjärde på dop då en av mina kusiner fått en pojk:) Alltid trevligt att träffa sina syskon med barn och barnbarn.


Fredag igen

Då var det fredag igen,har haft mycket denna veckan med konsultationer och träningspass dessutom har vi inventerat och gjort bokslutet för 2011 utöver den vanliga ruschen kring luncherna men nästa vecka ska vår nya personal Eva börja att arbetspröva till och börja med i fyra veckor sedan blir det provanställning i sex månader om allt klaffar :)
I morgon lördag blir det ett tidigt träningspass med Marie sen blir det jobb, vi ska vara på Odd Felloow huset och servera 80 damer som ska äta laxfile

Vecka 6

Oj vad fort veckorna går det är redan Onsdag igen och vi har öppet till 18:00 ikväll :))
Det ät fullt tryck på luncherna och vårt nya koncept med "häsloval" har blivut en succe och vi börjar bli vana med allt nytt kring det.
För övrigt har jag hittat en ny favorit bland proteinet från Olimp " Ice coffe" den måste ni testa :)
Den säljs också i annanas,coccosnöt,jordgubb,vanilj och choklad också

Olimps protein erbjudande

Nu har vi ett erbjudnad med Olimps Whey proteiner
Köp 2,2 kg för 399kr
Köp 4,4 kg för 700 kr
Köp 6,6 kg för 999 kr
Välj mellan Jordgubb, Vanilj ,Choklad eller Ice coffe
Det säljs i 2,2 kg burkar så man kan välja tre olika smaker om man vill :)
Hos oss får man ALLTID provsmaka innan man handlar något så oavsett vart du köper ditt protein be ALLTID om att få provsmaka man vill ju inte köpa "grisen i säcken".

Träning lördag/söndag

På lördag morgon blev det ett pass med Marie igen vi körde axlar både framsida utsida och baksida följt av 3 övningar vader. Sen hade jag en konsultation med två nya kunder som heter Marcus och Therese ett par som vill komma iform och ha hjälp med kost och träning, så vi gick igenom en hel del och bokade ett träningspass på tisdag.
På söndagen blev det ett ryggpass med Marie vi körde 3 splitt träning i superset: chins,rowing med stång samt hantelrodd i trippel superset sen blev det rodd i maskin fast övning & rodd med rep sittande i superset, vi avslutade passet med ryggresningar och pull downs såkallade "vasaloppsövning".
Nu måste jag ut och skotta brrrrrrr..... fy det va -23 garder kallt i morse när jag stack till gymmet.

Träning

Körde ett ben pass med Marie i torsdags, det blev mycket benspark 6-8 set så vi pumpade ut rejält, sen blev det 4 set benpress med 40-50 reps på lätta vikter, följt av 3 set knäböj i smithmaskinen med endast 80 kg med 30 reps det blev en underbar pump. Måste verkligen rekomendera Soul ripper under passet med lite Vitargo & EEA Aminosyra det ger ett härligt tryck.
På fredagen blev det vila då en av mina klienter Krister fick avboka då han blivit pappa igen för andra gången.

Hälsovalet

Såhär ser den nya hälsovagnen ut, den har blivit mycket uppskattad av kunderna. Det finns många som väljer just hälsovalet pga att dom inte vill äta kolhydrater. Varmt välkomna och trevlig helg!

 


svärfar

I veckan har vi haft extra hjälp av min svärfar som är pensionär och gärna kommer in och hjälper till, vilket vi uppskattar enormt mycket! TACK!
Jonas

Jonas är en trogen bloggläsare och kund hos oss, som är 22 år och bor i Mörbylånga. Han har gjort en fantastisk resa och gått ner så mycket som 50 kg!!

 

Han tränar 5 dagar i veckan på Malkars i Färjestaden och har tänkt börja tävla i taekwonda igen som han tidigare var tvungen att sluta med pga sin övervikt.

 

Vilken fantastisk kille!

 

 

Dessa bilderna har Jonas mailat till oss!


Olimpkväll med Therese

Pratade med Therese på Olimp och bokade datum för nästa Proteinkväll som blir Onsdagen 28/3 då kommer hon och pratar om träning och proteiner och om hennes egna erfarenheter inom området, i vanlig ordning så krävs föranmälan till oss på 0480-144 10 eller 0707-141210 vi bjuder på en bit mat och har extra erbjudanden denna kvällen.


RSS 2.0