Fredag

Fredag igen och nu är vi snart inne i September månad....i morgon faktiskt.
I kväll ska vi jobba på en catering i Färjestaden med 80 damer från Mörbylånga Kommun, vi ska grilla kycklingfile & ytterfile och servera potatisallad med suger snaps olivolja kapris & rädisor, pastasallad med currysmak samt plocksallad med fetaost tomater och rödlök, smör och bröd samt en het tomat sås och limeaioli,  det ska sitta och äta på den stora båten som ligger i hamnen i Färjestaden....hoppas på lite fint väder, det blir live band på båten och kaffe med choklad brownies och "gottebord" med chips dumle och geisha.....hmmm inte ätar dag förrän på lördag....längtar.
 
 
 
På lördag förmiddag tänkte vi åka till Gårdby cafe & lanthandel ett super mysigt ställe som verkligen kan rekommenderas....
 
På kvällen blir det krogbesök med goda vänner och tre rätters.....mmuuummmsssss
 
 
 
Har fått tre nya kunder till gymmet denna veckan ( Anton och Bernt H och Elin S ) samt tränat mina fasta kunder och tecknat ett avtal med " fotbollsgymnasiet" om att de ska börja träna hos oss :)
 
 
 
Hoppas alla får en härlig helg, må väl och ta hand om varandra :)
 
 
 
 
 
 
 

Förr var detta big no no

Då : hälsovådligt 
Nu : helt rätt
 
Ja ena stunden är viss mat nästa förbjuden om man vill vara hälsosam, nästa är det de bästa du kan äta.
Här är några livsmedel som gått från no-no till YES.
 
Mörk choklad: sågs förr som för fet, men ses numera som en produkt med massor av antioxidanter.
Fet fisk: va förr fyllda med miljögifter, men nu anses den helt unik med sina omegafetter och en riktig diamant
Nötter: sas förr vara för fett, men nu vet vi att de fettet är nyttigt rena rama medicinen.
Ägg: under 70-talet skulle man inte äta mer än 2 ägg i veckan, nu vet man att innanför skalet trängs A D & B vitaminer ihop med både selen och järn.
Rödvin: bara onödiga kalorier sas det förr, men nu vet vi att det innehåller massor av antioxodanter
Kaffe: man fick absolut inte dricka för mycket av detta gift sas det förr, men nu vet man att det finns ämnen i kaffe som skyddar våra celler.
Kokosfett: sas förr vara hjärtats värsta fiende, men nu vet vi att fettet i kokos är av den mättade typen och är mer vattenlöslig än andra vilket betyder att det går dirket ut som bränsle till kroppen i levern och musklerna istället för att lagras i fettcellerna. En riktig hälsoboost som ger massor av energi och ork.
 
 
 
 
 
 

Följ den orange tråden

    Inom fengshui symboliserar färgen orange hälsa & vitalitet och flera av naturens bär och frukter är ju orange.
 
Morot tex innehåller mycket karoten som i levern förvandlas till A-vitamin, den är även bra för synen och mörkerseendet. Förvara den mörkt och kallt 1-3 grader är perfekt
Nypon är riktiga hälsobomber med massor av C-vitaminer, flavonider och lykopener. Den stärker immunförsvaret och minskar ledbesvär.
Havtorn är rika på B-vitaminer & C-vitaminer, men det som är speciellt med havtorn är att de innehåller de jätte nyttiga fettsyrorna Omega 3 6 7 & 9.Ju äldre vi blir ju mindre omega 7 producerar vi, är du kvinna och är äldre kan torr hud och sköra slemhinnor vara ett tecken på omega 7 brist, många blir hjälpta med havtornskapslar eller juice.
Aprikoser och speciellt de torkade är fiber-rika och goda som "snacks" de innehåller mycket järn kalcium och betakaroten. 
Paprika känner ni till det är en sydamerikansk grönsak som är C-vitaminrik men där finns också B-vitamin & karoten kalium E-vitamin och koppar, ät den rå för Cvitaminet och tillagad med lite fett (wooka) för karotenet.
Gojibär är väl ett av de trendigaste bären just nu, säljs mest torkade och funkar som "snacks" juice eller kapslar, bären växer i Kina, där de länge använts i medicinskt syfte. De innehåller C-vitamin aminosyror zink järn och kalcium.
Apelsiner är mega fyllda med C-vitaminer och i de vita hinnorna finns pektin som sänker kolesterolhalten och lindrar förstoppning. Den innehåller också flavoniden hesperdin som kan stabilisera blodsocker.
Acerola som är ganska ovanlig för oss, men det är ett tropiskt bär som växer vilt i Central och Sydamerika är de mest C-vitaminfrukterna av alla, den innehåller mellan 1000 & 2000 milligram C-vitamin/ 100 gr bär,
bäret kan användas mot diarre blodbrist feber & inflammationer.
 
 
 
 
 
Detta är acerola som även kallas" barbados körsbär", de är ganska stora för att vara ett bär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

onsdag öppet till 18:00

Öppet till 18:00 i dag 
 
 
Välkomna !!
 
 
För er som följer oss på facebook vet redan att det blir kundkväll
den 3/10 och då blir det ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller och anmälan går bara att göra via mail till
[email protected]
 Vi kommer att träffas på gymmet och där ska vi fördjupa oss i vad och triceps träning denna gången enligt önskemål, så tar vi andra muskelgrupper vid ett annat tillfälle.
Vi kommer senare att åka till Växer för lite förtäring och snack.
 
 
Är du intresserad av lite extra vad/triceps träning maila in och anmäl ditt intresse.
Eller vänta till nästa kundkväll om du vill fördjupa dig i någon annan muskelgrupp :)
 
 
 
 
 
 

Gilla oss på facebook

 
 
växer cafe eller växer gym
 
 

Ny smak

 
Nu har det kommit en ny smak på Craze
 
 
Så nu finns både Candy grape och Berry lemonade, kom in och testa :)
 
 

Kalkon spett & ananas

Kalkon är magert och proteinrikt så det blir en del, här kommer ett tips på vad man kan göra med kalkon
 
Du behöver till 4 port
 
600 gr kalkonfile
1 färsk ananas
2 paprikor
1 stor rödlök
chilipulver
salt
 
Sås:
4 msk sweet chili sås
2 dl mager yoghurt
salt
 
servera till:
svart quinoa
 
Gör så här :
Skär kalkonen i 2 cm stora bitar likaså ananasen paprikorna och löken.
Varva allt på ett grillspett och grilla 
 
 
 
Lycka till 
 
 
 
 
 
 

Helgen

  Va och grillade som ni vet i Kalmarsundsparken i fredags kväll, det kom lite regn till en början men det klarnade upp och blev kanonfint väder.
 
Lördag morgonen börjades tidigt med ett biceps triceps pass i superset, jag kör mycket superset nu under dieten då jag älskar att pumpa ut ordentligt och då INTE för tungt, för att få fullt fokus på musklerna och INTE slita på lederna.
 
Efterpasset blev det frukost med familjen <3
 
På lördagarna tillåter jag mig att äta vad jag vill och det känns bra, efter tuffa vardagar känns det som man är värd det. Ligger på 3000 kcal i veckorna och gör av med 4000 kcal så jag går ner som jag ska och har tappat 5 kilo :)
 
Under dagen blev det lite ärenden + en fika på underbara " Krusenstiernska gården" det är sista helgen som de har öppet nu för denna sommaren.
 
 
 
 
 
Åt extra mat hela dagen med pasta och köttfärs
och ris med kyckling och broccoli.....
 
På kvällen blev det bio med STOR popcorn och choklad.....livet är härligt <3
 
 
 
 
Söndag morgon blev det axel träning med Marie, först med fem tunga set axelpress upp på 100 kg, efter det körde vi giant set hantel-swing, upp-right-rowing, utsida axel sving, pressar och baksida rodd-drag, älskar pumpen man får.......så härligt :)
Sju olika övningar i tre set av varje, kan omöjligt börja dagen bättre med bra utförande och muskelträff.
 
Nu ska vi bort till jobbet en sväng alla tältdukar ska tvättas med högtryck och hängas på tork ( blir tok tunga ) och sedan vikas ihop för vinter förvaring.
Det är ju öppet en stund i dag också (15:30-17:30) då Kalmar FF spelar mot Göteborg.
 
I kväll blir det magen och vaderna som ska tränas + cardio, vi sticker dit och tränar hela familjen och laddar inför en ny go vecka :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalmar FF- Göteborg

 
Öppet idag mellan 15:30-17:30
 
Varmt välkomna 

Bilder från invigningen

      Här kommer lite bilder från invigningen på Domaregatan förra veckan via en länk till Wollinska även bilder från sommarfesten den 14 Juni
 
http://www.wollinska.se/aktuellt/invigning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hotellfrukost

Lördagarna tillåter jag mig att äta lite extra och då är det så härligt att börja lördagen med hotellfrukost :)
 
 
 
 
så underbart att börja sin lediga dag på.....
 
 
 
 
...sitta länge & bara prata och njuta 
 

Fredag

Ännu en vecka har passerat 2012, tiden går så jäkla fort så det är otäckt nästan.
Tur att man lever sitt liv som man vill och är lyckligt lottad med ett arbete man älskar och goa glada människor i kring sig. Livet är så kort och det finns så många som blir sjuka och går bort allt för tidigt.
Varje dag räknas....det måste man påminna sig om i bland för en vacker dag är det för sent att göra det man tänkte göra sen.....när man får tid.
Man får aldrig tid det är något som man får ta sig...man hinner det man vill som det brukar heta.
 
 
 
 
Veckan har inneburit många kundpass för min del och egen träning också, dieten funkar jätte bra ännu så länge men jag vet av erfarenhet att det kommer dagar förr eller senare som blir tuffa att ta sig igenom...Har köpt en ny ugn till jobbet också, en lite mindre variant av Rationalugn,  till den stora modellen som vi redan har.
Det behövs då hela stora ugnen är full med allt från bröd till lasagne och gratänger och biffar, så behövde det kompleteras med en till för att det ska funka optimalt. Så el och vatten har kopplats till då den går mestadels på ånga.
Ikväll blir det jobb för oss vi ska grilla åt ett större företag nere på Långviken, lördag blir det morgon träning och söndag blir det jobb & sedan kvälls träning.
 
Önskat alla en go helg och tänk på att ta till vara på din tid :)
 
 

Kalmar FF - Göteborg

 
På söndag är det öppet mellan 15:30-17:30
 
Varmt välkomna :)

Höjning på gång

Som väntat så föreslås det rekommenderade dagliga intaget ( RDI ) av D-vitamin att höjas i de nya nordiska näringsrekommendationerna. Då fler och fler förståndigt nog smörjer in sig med solskyddsfaktor så har behovet av D-vitamin ökat.
Även nivån av mineralen selen som är bra för immunförsvaret väntas höjas, hur mycket höjning det blir ska spikas till hösten. Det finns främst i kött fisk & skaldjur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Öppet till 18:00 i dag

 
 
En STOR säljare 
 
 
Välkomna in på en kopp kaffe :)

Flankstek

      Någon som har testat att grilla flankstek i sommar ??

Om inte så kan det varmt rekommenderas, det är ett utmärkt grillkött tack vare sin jämntjocka platta form.
Den sitter på slaktsidan/kålappen på nötdjur och trots sin låga fetthalt 5% så är den både mör, saftig och smakrik.......
 
 
 
.....ofta räcker det med salt och peppar som smaksättare.
 
 
Vi hade primörsallad till när vi åt flankstek sist, om du vill testa kommer receptet här.
 
PRIMÖRSALLAD
 
250 gr grön färsk sparris
150 gr färska sockerärtor
100 gr romansallad
Några rädisor
lite citron och olivolja
 
LYCKA TILL :)
 
 
 
 

....fortsättning enzymer

Det finns 6 olika grupper av enzymer :
 
Generalenzymer som är genetiskt betingade
Operativa enzymer som bryter ner maten till mindra beståndsdelar
Krigande enzymer som skyddar oss mot virus och bakterier
Matsmältningsenzymer som amylas proteas & lipas
Matenzymer som finns i allt vi äter & förstörs vid uppvärming.
 
 
 
 
Utan proteas hjälp skulle det ta upp till 1000 år att bryta ner proteiner som enzymet gör på mindre än ett dygn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enzymer.......

Någon som vet vad enzymer är, vad de gör, hur många finns det ??
 
Tänkte ta upp det ämnet under några mindre lite mer lättförståliga inlägg under några följande dagar.... vill ni veta mer så häng med ...
 
Enzymer är proteiner som finns i våra celler och underlättar kemiska reaktioner, tex spjälkning av maten till kolhydrater, proteiner och fetter som finfördelas i små delar att det kan transporteras ut i kroppen.
Enzymerna är alltså det proteinet som ser till att vi kan tillgodogöra oss näringen i maten.
 
Det finns överallt i djur människor frukt och grönsaker, till och med i tvättmedlet är det enzymer som står för fläckbort-tagningen.
 
Så fort du börjar äta av köttbiten eller fisken och salladen så börjar kroppen att arbeta, bara tanken att du snart ska få äta beordrar magsfterna att producera mer magsyra, och så fort maten hamnar i munnen så börjar enzymerna att jobba.
I saliven tex finns amylas den enzym som bryter ner kolhydrater i maten till olika sockerarter, proteas som bryter ner proteiner & lipas som bryter ner fett.
 
..... fortsättning följer
 
 
 
 
 
 

Cheesy eggs

Ett bra mellis 
 
Vispa ihop 4 ägg med 400 gr keso
tillsätt salt och svartpeppar & några cocktailtomater
 
Placera några muffinsformar i en muffinsplåt och klicka i smeten 
 
Grädda 15-20 min i 200 grader
 
 
 
 
 
 
LYCKA TILL 
 
 
 
 
 
 

Kräftor

 
 
Någon som gillar kräftor ?
 
Vi gör det verkligen, men utan tillbehören blir det inte riktigt det samma
 
Vi brukar ha:
Parmalindade mangoklyftor 
Färska fikon
Kantarellstuvning på bruchetta
 Marinerad roatad paprika & oliver
Bönor och sparris sallad
Hårt bröd  
Västerbottenpaj
 
 
 
 
 
 
 
 
Gärna en flaska vin också helst ska det vara ett halv torrt till kräftor
Kloster Eberbach Reisling Kabinett  är kanon :)
 
 
 
 Nu ska det njutasssss....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bars

Sugen på att göra egna bars :)
 
Detta behöver du till ca 12 st
 
1 dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn
2 dl russin
2 äggvitor
 
 

Mixa alla ingredienserna i matberedaren till en kladdig massa.
Forma sedan massan till en fyrkant på plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen ca 15 min på 175 grader.
Skär i bitar när de svalnat lite.
 
Lycka till 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Vi har haft en hektisk vecka, med mycket folk på luncherna och Wollinskas invigning i torsdags :)
Har även satt upp fyra tält 216 kvm inne i stan till IRON MAN, det ska bedrivas hälsovård massage och sjukvård vid olyckor i tälten.
 
 
Har kört kundpass också med två nya tjejer samt mina fasta ordinarie kunder, och fått tre nya goa medlemmar till gymmet, det är ett härligt glatt gäng på gymmet.....
Det har varit varmt och skönt väder så man får passa på att sitta ute i trädgården på eftermiddagarna/kvällarna, och bada när det finns tid ........
 
 
....det är så varmt och skönt i vattnet.....
 
 
 
....ser verkligen INTE fram emot denna tiden.....fy.
 
 
Tränar på i vanlig ordning själv och det går jätte bra, har börjat dieta sedan tre veckor tillbaka började på 110 kg och det tuffar på, har gjort detta några gånger så jag vet hur vet funkar.
Jag har ingen brådska utan det känns helt under kontroll, det första målet är under 100 kg till jul.
 
Vi stöttar och hejjar på Ahmad Ahmad som befinner sig i Dallas just nu för att försöka vinna en titel för att kunna kvala till Mr Olympia.
Han har sina bröder med sig, varav en av dem också ska tävla.
 
 
http://metrobloggen.se/aaelitblogg/
 
 
Önskar er alla hundratals läsare en härlig och skön helg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fest på Wollinska

I dag har vi en catering  på Wollinska stiftelsen med 110 ätande gäster.
 
De inviger sina nya hus på Domaregatan så vi får hoppas att det blir fint väder :)
 
 
Det ska äte en buffe med dryck samt kaffe & kaka
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag öppet till 18:00

I dag öppet till 18:00
Varmt välkomna in och  snicksnacka lite :)
 
 
 
 

Grillad ananas med yoghurtglass

     Makalöst gott !!
Varm ananas med rostad kokos och svalkande glass med kardemumma.
 
Du behöver :
 
1 färsk ananas
1 msk smör/rapsolja
1 dl kokos
 
1/2 liter vaniljglass
2 dl turkisk meze yoghurt
1 tsk kardemumma
 
Gör så här:
 
Rosta kokos i torr och varm panna, skär ananasen i stora klyftor och pensla snittytorna med smör/rapsolja.
Grilla ca 3 min på varje sida.
Låt vaniljglassen halvtina lite och blande ner mezen och kardemumman.
Strö kokosen över ananasen och servera med yoghurtglassen.
 
 
 

Bröllopsdag

I dag är det vår 19-åriga bröllopsdag
 
 
 
    

Knock out

Detta är en extremt avacerad kretin sammansättning som kombinerar moderna former av kreatin.
 
Dosering vid HÅRD träning : 1/2 skopa 2 ggr /dag som serveras bärt 30 min före träning och 30 min före måltid med minst 7 timmars mellanrum
 
Dosering vid NORMAL träning : 1/2 skopa en gång/dag 30 min före träning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vätske guide i värmen

Din svettmängd och därmed din vätskeförlust ökar både med intensiteten och temperaturen, därför är det viktigt att öka vätskeintaget när temperaturen går upp.
 
För tex en kvinna på 65 kg med måttlig intesitet vid 25 grader svettas hon ca 750 ml och vid hög intensitet hela 1000 ml och för varje 5 kilo extra kroppsvikt mister man 100 ml extra /timme.
 
 
Man bör dricka normalt upp till 15 grader och en 1/2 liter extra/ timme vid 25 grader
och vid 30 grader 1 liter extra/ timme vid träning.
 
 
Så se till att dricka i värmen så du inte kokar över
 
 
 
 
 

Födelsedag

I dag är det ingen vanlig dag ...idag är det min födelsedag....
 
 
 
 
 
......känner mig inte som 42 precis....men så är det i allafall.
 
( äldre bild från Malkars )
 
 
 

Plankan

This is the shit !!
 
En riktig djupgående "killer" för de djupa magmusklerna, testa......hur länge orkar du ?
 
 
 
Grundkrav 0:30 min
Motionär 1:00 min
Godkänd 2:00 min
Väl godkänd 4:00 min
Elit 8:00 min
Rekord 22:00 min
 
 
 
 
 
 

Fredag

   En kanon vecka har passerat, mycket folk på luncherna och Hälsovalet är verkligen jätte uppskattat, det finns till och med folk som kör från Kvarnholmen för att äta hälsosamt :) Jättekul att bra att fler och fler tänker på vad de stoppar i sig om man vill nå resultat.
Har kört kundpass alla kvällar och de flesta "fasta" kunderna som kör 2-4 pass varje vecka har kommit igång igen efter semestern.
Har kört med två nya kunder också som kommer att nämnas och publiceras vid ett senare tillfälle.Har kört med Johan som har fått ett sådant "driv" i sin träning, det är så underbart att se och det har gett resultat...jätte kul.Tränat ett kanon pass med Sarah, hon körde bröst och axlar.
Och ett gott bröst pass med Niklas på Drags plåt i torsdagskväll, det är en 25 åring med en ny inriktining i livet som innebär att det står högt i kurs med nyttig mat träning och vila för att få bättre hälsa och ett helt nytt nyktern liv.
 
 
 
 
 
 
En härlig kille med mycket humor och vilja :)
 
 
Detta är Joel som har gjort jätte fin utveckling och som kör 2 pass om dagen just nu...
 
 
 
Joel Sarah Jesper & Linda
 

Tabouli

Fräschaste salladen EVER, helt underbar precis som den är eller till en kött/fiskbit
 
Du behöver:

5 urkärnade tomater
1/2 urkärnad gurka
2 avocado
2 dl quinoa eller bulgur
1 näve bladpersilja
1 pressad citron
olivilja
1 tsk sumak ( finns på den orientaliska hyllan)
salt 
svartpeppar
 
Gör så här :
 

Finhacka allt och blanda med den avsvalnade quinoan eller bulgurn, smaka av med citron salt peppar och NJUT.
 
 
 

Gilla oss på facebook

 
 
 

Vilken olja är sundast ?

Linfrö oljan har den klart hälsosammaste sammansättningen av omega3 och omega 6 fettsyror.
Men eftersom den oljan kan vara svår att använda i matlagningen, så kan man istället använda raps, valnöt eller olivolja, dom är ochså nyttiga med du bör vara försiktig med solros och majsolja.
 
 
 
 
 

AMOK

Detta är en riktig "killer", den har utvecklats för att ge dig hög motivation, en brännande våg av energi genom hela träningspasset.
 
En blandning av beta-alanin L-tyrosin och taurin samt ginseng vitaminer och mineraler.
 
 
159 kr för 60 tabl
 
 
 

Vad är träningsverk ?

SVAR: Det är en smärta i musklerna som framträder runt 24-72 timmar efter fysisk aktivitet, och som vanligvis försvinner efter ett par dygn.
 
Varför får man det ? Det beror på förändringar på fibrillerna som finns i muskelfibrerna. dessa förändringar sker därför att muskeln förbereder sig på ytterligare påfrestning.
 
Kan man förebygga träningsverk ? Det viktigaste är att värma upp ordenligt först, då minskar du risken för både skador och mindre träningsverk, varva även ner efter träningen, och ge cellerna i kroppen god näring och ordentligt med vätska.
 
Kan man behandla träningsvärk ? Massage kan hjälpa då blodcirkulationen ökar, för vissa fungerar det att stretcha men det finns inga belägg för att det ska fungera.
Vila sova och äta är och kommer alltid att vara det viktigaste för all sorts återhämtning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag öppet till 18:00

      I dag öppet till 18:00
 
Hjärtligt välkomna :)
 

Ny plockade blåbär

Jag har skrivit om blåbär tidigare så ni har säkert koll på att det är ett rikigt superbär som är bra för synen och stärker vårat minne, och att det innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel, ca 3 gånger mer än de näst rikaste källorna som rödvin och te.
Jag hoppas att ni ser till att få i er av detta super bär, det går lika bra med frusna :)
 
 
 

Öppnar igen

I dag öppnar vi igen efter semestern och vi har öppet till 18:00 alla onsdagar som vanligt :)

 
 

Hej hallon

Visste du att hallonen tillhör rosfamiljen, och att varje hallon faktiskt är en klunga av många småbär.
Bären är jätte känsliga och blir snabbt "mosiga", så mitt tips om du vill förvara dom "fina" i frysen så kan man styckfrysa dom på en bricka först så dom fryser till sig för att sedan rulla över dom i en burk med lock.
 
 
 
 
 
 

Från gult till grått

    Vi har bott i vårt hus i 20 år ( vart har dom åren tagit vägen) och det målade vi gult första året vi flyttade in, och det har blivit ommålat någon gång till i samma färg men nu har det blivit grått.....men nya vita fönster...
 
Jag HATAR att måla, det blir bara kladd och jag hittar ingen bra bekväm arbets-ställning...phuuu...men Anna älskar att måla så det va inte så svårt att avgöra vem som skulle utföra det ( med god hjälp av dotterns kille ) Lucas.
 
Vi har inte fått tillbaka markiserna ännu....de ska bytas tyg på dom......men så här blev resultatet
 
 
 
 
 
 
Här ser ni min absoluta favorit sovplats sommartid :)
Älskar att ta en "power nap" i skuggan.
 
 
 
 
Det fanns till och med energi och lust att måla om gäst stugan också......
 
 
 
 
 
 

Kaffe som lindrar

Det sägs att kaffe efter träningen kan lindra träningsverk lika bra som värktabletter, det beror på att koffeinet blockerar dina smärtreceptorer.
 
 
 
 
 

Fredag

Denna veckan har varit fullspäckad med kundpass :)
Flera pass i rad varje kväll, så det gäller att ha koll på alla tider och kunder.....
Johan har kommit tillbaka från Spanien så vi kör på stenhårt,och Lasse från Nybro som sjunger så glatt i duschen samt Mattias Gerard som är en ny kille , som vill bli genom tränad och få stenkoll på kosten likaså Niklas från Drags Plåt.
Med respekt för mina kunder så frågar jag alltid om det är ok att nämnas på bloggen och de flesta tycker det är jätte kul men andra vill vara anonyma så då respekteras detta förståss.
 
 
 
Jörgen & Johan en kväll i veckan
 
 
 
Simon Hallström
 
 

Tänkvärt

Om du gör det du alltid har gjort,
får du de resultat som du alltid fått.
 
 
 
 

Öppnar igen

Nu är det inte många dagar kvar tills vi öppnar igen på Växer Cafe
 
Måndagen den 6 Augusti är det dax
 
Varmt välkomna 
 

Kantareller

Oj nu finns det gott om skogens guld i skogarna :)
 
Varför inte göra en god kantarellsoppa till helgen
 
4 portioner
 
1 liter färska kantareller
1 gul lök
3 msk smör
2 msk mjöl
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1,5 msk kantarellfond
2 dl grädde
0,5 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
 

Ansa och skär svampen i minde bitar, skala och finhacka löken.
Fräs lök och svamp i smöret i en gryta pudra i mjölet och häll på vinet, låt det små koka i 2-4 minuter
Tillsätt vatten och fond, koka soppan på svag värme under lock ca 10 minuter.
Häll i grädden och smak av med salt och peppar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny favorit frukost

Har börjat med en ny kombo av frukost sedan några veckor som är såååå god.
Jag lagar till 2 portioner så äter jag ena på morgonen och den andra till mellis.....
 
Jag kokar 1,5 dl havregryns gröt med 12 äggvitor ( självklart från dunk) + 2 skopor Casein protein choklad smak
med 10 gr nötter....så himla gott .....det måste ni testa :)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0