......fortsättning.....har du svårt att gå upp i vikt ?

Kolhydrater

Varje diet för viktökning som är värd namnet, innehåller en stor mängd långsamma kolhydrater.
Så bara för att man ökar sitt protein intag betyder det inte att du varken ska eller kan utesluta eller begränsa ditt kolhydrat intag.
Kolhydrater omvandlas till glukos och glykogen i kroppen och är det enda spårämnet som kan förse kroppen med omedelbar energi, vilket är grunden för all sorts träning.
Bra kolhydratkällor för viktuppgång:
Fullkornsbröd
Potatis
Råris
Fullkornspasta
Couscous
Färsk konserverad eller torkad frukt

Ahmad Ahmad

Önska min vän http://metrobloggen.se/aaelitblogg/ all lycka till på tävlingen i Toronto

Du ser riktigt bra ut med grym fysik och otroligt vassa ben :)

Håller tummarna för att din dröm slår in

Onsdag öppet till 18:00

I dag öppet till 18:00, kom in på en kopp kaffe eller smaka lite nytt protein :)
Kanska vår nya storsäljare Mint Choklad Vassleprotein från PF

....fortsättning.....har du svårt att gå upp i vikt

Proteiner:

Hur mycket proteiner vi bör få i oss har skapat en stor debatt mellan näringsfysiologer, kroppsbyggare och idrottsforskare, men den debatten tänkte inte jag gå i på här utan noterar bara att WHO (världshälso-organisationen)rekommenderar 56gr protein om dagen för den genomsnittliga västerländska vuxna mannen, något minde för kvinnan.

 

Det rekommenderade dagliga intaget av protein är 0,8 gr/kg kroppsvikt, vilket betyder att väger man 70 kg behöver man få i sig ca 56 gr protein/ dag.

Idrotts forskare däremot säger att atleter och kroppsbyggare behöver upp till 1,5 gr/kg kroppsvikt, men pratar man med kroppsbyggare så äter alla betydligt mer än detta, minst 2 gr/kg kroppsvikt.

Det kan ju låta mycket men en kroppsbyggare konsumerar betydligt fler kalorier än en "medel svensson" därav detta höga protein intag.Varför är protein så viktigt?

Ur ett viktuppgångs perspektiv är protein gjort av aminosyror. Det finns totalt 20 st varav 8 är essentiella aminosyror, vilket måste komma från mat.

Tränar man med vikter ökar behovet av aminosyror och bryter ner befintliga muskler om inte kosten kan förse dem med tillräcklig mängd.

Bra proteinkällor:

Färsk fisk

Konserverad fisk (tonfisk på burk)

Rena bitar nötkött

Kyckling

Kalkon

Mjölk med låg fetthalt

Minikeso

Äggvitor

Sojaprodukter

Proteinpulver ( Vassle)

 Riktlinjer

1-5 repetitioner = styrka
6-8 repetitioner = styrka/muskelvolym
9-12 repetitioner = muskelvolym
13 och fler repetitioner = uthållighet

Craze

Vi har kollat med våra leverantörer ang Craze som finns i vårt sortiment och det kommer INTE att försvinna på marknaden och är inte i någon form otillåtet att sälja eller att använda, tvärtom är det en fantastisk produkt.
Har flera kunder som använder den och som är helt sålda på den !
Det är en PWO produkt som gör att man blit totalt fokuserad och oerhört pigg :)

Träna din hjärna

Visste du att promenader kan ge stora fördelar för din hjärna,även om du inte går så fort, promenader på 5-10 km i veckan minskar att hjärnan krymper vid hög ålder.
Så ut och promenera i solen det gör underverk för sinnet.

Har du svårt att gå upp i vikt?

I dagens överkonsumerande samhälle är det många som tampas med att gå ner i vikt och det läggs stort fokus i all media om hur man ska lyckas, så många tycker att det är ett lyx problem om man har det motsatta problemet med att gå upp i vikt, men för den som inte kan är det ett minst sagt lika stort problem.Så för dig som sliter hårt för att lägga på dig några extra kilon så kommer ett ämne om det här.

Om du är naturligt smal är en ordentlig diet för viktuppgång det absolut viktigaste för att kunna lägga på dig ren muskelmassa, det är faktiskt mycket viktigare än ditt styrke träningsprogram. För att lyckas gå ner i vikt håller man sig som bekant till en strikt diet med lite kalorier, det är lika viktigt att hålla en strikt diet för att lyckas gå upp i vikt och då menar jag inte med pizza godis och glass eller öl för sådana kalorier bygger inga muskler.

Man måste lära sig att äta fler kalorier i kvalitets mat och framför allt när du ska äta det.

Konsumera fler kalorier:

Det ende sättet att gå upp i vikt på oavsett om det är i fett eller i muskler är att konsumera mer energi än vad man gör av med.
Det finns inget sätt att undvika detta faktum om den mänskliga anatomin oavsett hur många förklaringar man än kan hitta som säger motsatsen.
Onekligen har vissa av oss en högre ämnesomsättning än andra men det betyder bara än en gång att vi behöver äta mer.

Basen för all viktuppgångsdieter bör innehålla näringsrik mat, samtidigt kaloririk mat,om man tycker det är svårt att gå upp i vikt är en av de största utmaningarna att just äta mycket mat .

Hur många kalorier bör du få i dig:

Det finns förmodligen en formel för varje person som frågar, vissa baserar enbart på vikt och ålder, andra räknar in mängden muskelmassa och fett och de riktigt avancerade räknar även in varje liten aktivitet du ägnar dig åt under en vanlig dag.
Du kan även gå bakvägen och räkna ut hur många kalorier du äter i dag, vilket antagligen är för lite om du inte lyckas gå upp i vikt, och helt enkelt öka det.
Enkelt räknat kan man ta sin vikt gånger 30

Ex: En man väger 80 kg gånger 30 = 2400 kalorier

Det är vad denna mannen behöver för att gå plus minus noll varje dag för att hålla vikten, men vill man gå upp måste man äta mer.

 

 

.......fortsättning följer


Smart ända fram till lunch

Fiber rikt bröd och omega 3 till frukost håller dig skärpt och klar ända fram till lunch, får du i dig omega 3 höjer du din koncentration och uppmärksamhet markant för att sedan fylla på med kött fisk eller fågel till lunch.
Vitt bröd däremot ger ingen positiv effekt alls, kroppen blir bara stressad.

....fortsättning av invigningen

Det var härlig sol hela dagen så det njöts i fulla drag intill husväggen


Jimmy med Gunilla & Per från Sporrong & Eriksson ( vår revisor)Lasse & Sara Thomsson kom förbi, Sara har ju varit där tidigare men nu tog hon med sig mamma och pappa också :)Gravida Linda Starkenberg och hennes Robin kom med jättefina blommor :)Robin och Johan från JNBygg tar skydd i skuggan med Linda och äter av buffen
Johans flickvän Johanna med en kompis från Sölvesborg tog också lite skydd i skuggan.

Vi vill passa på att tacka alla som kom med blommor och alla lyckönskningar vi fått, kul att så många tittade förbi även om vi inte hann att fota alla. Vi vill också rikta ett speciellt stort tack till våra föräldrar som alltid ställer upp när det behövs några extra händer. STORT TACK ni ska veta att ni är värdefulla, samt till våra mogna förståndiga och duktiga tonåringar som är helt fantastiska, vi älskar er <3

Samt ett stort tack till Johan Nygren på JNBygg som är en stor del i att detta har genomförts på ett snabbt och bra sätt utan dig och ditt företag vet jag inte när vi blivit färdiga, Tack Johan !!


Morsdag & Invigning av Växer gym

Det fanns mycket att fira i dag, Loreen`s vinst igår var ju helt fantastisk sen alla mammor som gör allt för sina nära och kära och sedan invigningen på Växer Gym, vi fick dagen till ära enormt fint väder.Vi dukade upp med massor av frukt, snittar dryck och kaffe .....De svenska jordgubbarna va sååå goda
tonfiskrullarna var det också åtgång påDet passerade ett gäng härliga människor....många ville testa......


....och pressa
Jimmy, Daniel ( från Kalmar Posten) och JörgenGerry & MiaAnders & Jimmy

....kommer fler bilder i morgon.... nu ska det vilas sedan ska jag ....just det träna ben med Marie GUUUTTTT


Invigning av Växer gym

I dag finns vi på plats mellan 12:00-15:00 för alla som vill komma och kika på vårt nya gym

Varmt välkomna på lite tilltugg med dryck


Bröllop i Bjursnäs

Camilla & Anders bestämde sig för denna tre rätters menyn på deras bröllopFörrätt med toast på salladsbädd med örtcreme ceranoskinka mango papaya och melonVarmrätt med basilika och vitlöksost fylld fläskfile med potatisgratäng bourginionsås aiolicreme färsk sparris och morotTill dessert blev det vaniljpannacotta med svenska jordbubbar och blåbärSen blev det kaffe avec och bröllopstårtaBjursnäs bygdegård är ett trevlig ställe utanför Kalmar som ligger mellan Vassmolösa och Hagby, dom har ca 200 bokade fest tillfällen/år


Det finns ett rymligt kök med en lång bra arbetsbänk......och bra diskmöjligheter :)

Nu ska vi hejja på Loreen, och ladda inför Invigningen i morgon söndag


Mintchoklad

Säljer väldigt mycket av den nya smaken mintchoklad just nu :)
Alla Proteinfabrikens proteiner är snabblösliga av högsta kvalite, PF använder den finaste råvaran som är filtrerad och förädlad genom den nyaste tekniken.
Dessutom innehåller den optipep som är ett hydrolyserat vassleprotein som ger 100% Whey proteinet marknadens snabbaste och mest effektiva proteinupptag i sin klass.
På en portion 60gr pulver får du i dig hela 43,2 gr protein och vid 100gr pulver hela 72gr protein

Så nästa gång du köper protein kolla hur mycket protein/100gr du är garanterad :)

Finns i flera olika smaker

Helg igen :)

Oj vilket härligt väder det varit hela veckan, för mig som älskar solen är det helt underbart.
Har kört en del kundpass först ut var Johan Ekblad följat av Robin Gustavsson, Sarah Thomsson, Sebastian Seger och Marie Carlström, de flesta av dessa kunderna har stående tider varje vecka vilket gör det lättare att planera, för alla har vi tider att passa både privat och via jobbet.
I morgon lördag blir det bröllop i Bjursnäs hela dagen på kvällen lär det bli ett glas vin vid grillen......
söndag blir det invigning av gymmet......VÄLKOMNA DIT mellan 12:00-15:00
Rigavägen 3

Bakom biltema

Invigning av Växer gym

På söndag är ni välkomna till Växer Gym på invigning det är öppethus mellan 12:00-15:00 det finns förtäring samt möjlighet att teckna sig som kund.

Varmt välkomnaSpikmatta

Det är något som jag regelbunder använder då den känns avkopplande och ger en enorm värme.
När piggarna trycks mot ryggen utlöses endofiner som ger en känsla av välbehag, den sägs ge bättre sömn och framförallt lindra värk

Onsdag öppet till 18:00

Idag öppet till 18:00
Varmt välkomna

Pinjenötkärnor

...är rika på nyttiga fettsyror och mineralämnen som järn och zink.
Kärnorna kommer från pinjeträdets kottar och kan ätas av nötallergiker

Vart ligger gymmet ?

....det är många som mailat och frågat
Svaret är :Rigavägen 3
Bakom Biltema
Invigning på söndag 27/5 öppet hus 12:00-15:00

Välkomna

Jesper Andreasson skriver en bok

Detta är Jesper som jobbar med att skriva en bok om hur det är att leva med sin idrott, tävlandet och livet runt omkring.Han har följt många landslag inom olika idrotter och har intervjuat mig vid flera tillfällen samt följde med oss till SM i Västerås 2011, här kommer en bild från bilresan upp.Vi stannade för att dricka en kopp kaffe jag Anna Marie och Jesper.Lite bilder från "back stage" Ahmad och Rhabi

Reino Strand och jagJohan och jag

Johan jag och Lars

Hela det tävlande AA Elite teamet SM 2011


Rensa minnet på kameran

Satt och gick igenom en massa kort på kamerna, det är verkligen dax att rensa lite där :)
Här kommer ett urval
Detta är från förra sommaren då vi var på väg ett gäng till Lammet & Grisen

Vi sov två nätter där Anna jag Lena Marina Stoffe och Kalle
.....men det va bara Kalle och jag som badade.

En mycket lyckad helg med goda vänner :)
Kalle utbildar sig för övrigt till PT i Stockholm just nu


Sukrin

........är ett kolhydratfritt socker som är baserat på sockeralkoholen Erytritol som finns naturligt i päron, meloner och svamp.
Perfekt för diabetiker och för dig som går på lågkaloridiet.

Smala chokladbollar

Här kommer ett recpet på lite nyttigare chokladbollar än orginal receptet:
Ca 20 st
1 dl kesella 1%
4 msk sockerströ
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk cacao
2 krm salt
3 dl havregryn
ca 2 msk mjölk
ev 1 tsk cognac
coocos till garnering

Visste du att..........

du kan leva längre om du är glad och harmonisk...för i våra vita blodkroppar finns telomener som blir kortare ju äldre vi blir, och processen skyndas på markant av negativ stress och depressioner så se till att göra det som är roligt i livet, umgås med nära och kära, ta en fika med en kompis, träna, ät bra mat och vårda dina relationer

Fredag

Ja då var det fredag igen, veckorna går så vansiningt fort nu.
Det har varit en fullspäckad vecka med kundpass varje kväll samt öppet för Kalmar FF i onsdags.
Nu har alla maskiner kommit och det blev ett jäkla skruvande i går(torsdags)då jag, Marie och Coffe skruvade fel på den stora smithmaskinen ( klarar 450 kg) så det var bara att plocka ner allt och börja om....
Körde ett pass med Sara Thomsson igen denna gången blev det rygg och vader, hon är verkligen en kämpe så jätte kul att träna henne...målinriktad och med järnvilja.
Det blir bröllops-jobb på lördag samt öppet på restaurangen mellan 10:00-14:00 då det ska vara lite jippo på området med lite marknads försäljning på Blomsterlandets parkering och brandkåren ska visa upp något vid Lattjo land, sen på söndag blir det det SISTA FIXET innan Invigningen nästa söndag 27/5.
Torsdagen avlutades med rygg och vad träning med Marie som för övrigt börjar bli riktigt thight nu, det blir tävling (bedömmning) för henne på Ahlströmmer trofen i mitten av Juni, det ska bli kanonkul :)
Måste även säga att smithmaskin nr 2 blev invigd ikväll och jag har testat många olika modeller på olika gym men denna var OXFILE rakt igenom.....
Längtar redan tills nästa pass....GUUUTTTTT

Vilken nöt !!

Kokosoljan var länge i det närmaste bannlyst hos hälsomänniskor men det har verkligen svängt helt och hållet, nu hyllas kokosoljan för sina helande egenskaper.
Den hjälper till att förhindra hjärtbesvär, hjärtattacker samt åderförkalkning.
Det är kanske den starkaste antibakteriella antivirus och svampdödande näringsämne som du kan få utan läkar-recept
Den tål dessutom hög värme, innehåller 5% mindre kalorier än annat fett samt innehåller vitaminer mineraler och antioxidanter

Onsdag

I dag är det som vanligt öppet lite längre men idag till 19:00 då vi även har öppet med Grillbuffe för att Kalmar FF tar emot Helsningborg på Gulfågeln arena.
Kom förbi för att smaka lite nytt protein eller käka grillbuffe

Bästa kalla såsen/röran

Detta är verkligen en favorit i vår familj den passar till pasta, grillat eller bara till ett gott bröd
Romesco

Sätt ugnen på 225 grader och klyfta 1 kg tomater, halvera och kärna ur 500 gr paprika, lägg allt på en plåt tillsammans med 5 vitlöksklyftor och 2 msk olja. Rosta sedan i ugnen ca 25 min.
Låt allt svalna och häll av all överflödig vätska dra av skalet på paprikorna och vitlöken mixa sedan allt med 100 gr rostad mandel 3 dl riven permesan 1 röd chilifrukt 0,5 dl vinäger 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm peppar
Häll upp på burk och förvara kallt


Nyttig tårta

Detta är ett recept på en nyttig , glutenfri tårta som inte ens behöver gräddas bara mixa och frysa in, färdig att använda när som helst.
Tårtbotten:
2dl sötmandel
1 dl rostade saltade solroskärnor
1 dl russin
1 tsk malen kanel
2 dl torkade aprikoser
1 msk apelsinjuice
Mixa allt i en matberedare och rör i apelsin juicen, klä en form med löstagbara kanter med plastfilm.
Platta ut blandningen i formen, låt stelna i frysen minst 1 timme
Garnering:
1 dl vispgrädde
1,5 dl valfri kesella
vispa grädden och rör i kesellan, ta ut kakan från frysen, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat, garnera med bär eller apelsinklyftor och mörk choklad eller kanska färska jordgubbar
Lycka till :)

Söndagsfix

Har varit på gymmet en stund för att skruva ihop lite maskiner samt koppla ihop alla högtalare med stereon som ska stå inlåst i förrådet, det blir många kablar, har gjort av med 78 meter än så länge men det får bli ett besök till Media Markt igen för det räcker inte :)
GHD som skruvats ihop


Det mesta av benpressen har plockats ihop

En del tavlor har också hängts upp bla denna som är mer än 20 år gammal, Länsmuseumet har lånet den för en utställning om "killar" men nu har jag fått tillbaka denNu ska jag vila middag och sedan träna ben med Marie :)


Krydda bort illamåendet

Kummin, ingefära, pepparmynta, fänkål, anis och kardemumma är några av de kryddor som dämpar illamående.
Man kan koka tex te på ingefära, eller svälja en liten sked med kummin eller anis.
Eller varför inte lägga kardemumma på kesellan, filen eller gröten.
Effekten kommer ganska omgående.
Färsk ingefära

Steka eller ugnen

Har du fastnat i stekträsket?
Laga mer mat i ugnen i stället, oljan/smöret blir inte lika förstört och det bildas inte lika många cancogena och inflammatoriska ämnen som när du steker.
Håller du nere temperaturen i ugnen blir det positiva hälsoeffekter ännu större och köttet, fisken eller fågeln blir saftigare och godare.

Fredag

Har varit en fullspäckad vecka med många kundpass på gymmet ( de har fått "tjuvstarta) innan invigningen den 27/5, och extremt mycket folk på luncherna :)
Trelleborg Rubore går för full maskin och beställer över 120 portioner varje dag så vi har fullt upp med att packa mat till dom innan lunchen startar.
Har kört kundpass med Johan Marie Mattias och Sara http://sarahthomsson.wordpress.com/ denna veckan men det kommer bilder på det vid ett senare tillfälle, har även burit ner ett monster till benpress denna veckan som ska plockas ihop samt lite fix med nya kodlåset till dörren, ska jobba på lördag och sedan blir det en heldag på gymmet på söndag för att färdigställa endel, väntar ett lass med grejer till från Stockholm innan allt ska vara klart inför invigningen 27/5.
Önskar alla en trevlig helg

Kalmar FF - Mjällby

Vi har öppet på lördag 12/5 mellan 13:00-16:00 då Kalmar FF möter Mjällby på Guldfågeln arena
Vi serverar tacobuffe
Varmt välkomna
Onsdag öppet till 18:00

Har köpt en glass maskin inför sommaren, det funkar att göra vanlig glass baserad på grädde men för min del är den som är baserad på äggvita bäst :)
Hallonsorbet är min favorit, bara äggvita citron hallon vatten och en knutta socker först ska allt sjuda en stund på spisen sen svalna för att sedan köras i glassmaskinen......
ska nog testa att göra på melon och grape någon dag.
Varmt välkomna i dag öppet till 18:00Linda 19 år

 

I dag är det ingen vanlig dag, idag är det Lindas födelsedag

 

Grattis önskar mamma pappa och lillebror

( bild från Gran Canaria i julas )


Oxidativ stress

Man kan säga att enkelt sett handlar det om kemisk obalans, ganska vanligt för dom som tränar mycket.
Det är absolut ingen sjukdoms diagnos men det gör att vi mår sämre och att vi framför allt presterar sämre och ett accelererat åldrande samt ökar risken för besvär och åldrande.
Vid oxidant stress har det uppstått en ohälsosam obalans mellan angreppen ( fria radikaler ) och försvaret (antioxidanter ), olika livsstilar och miljöer kan kraftigt öka kroppsbelastningen av fria radikaler, detta ställer högre krav på "försvaret" ( antioxidanter ). Enkelt kan man säga att klarar inte försvaret att eliminera angreppen av fria radikaler då drabbas man av obalans och oxidativ stress.
Framträdande orsaker till oxidativ stress är för lågt eller ensidigt intag av antioxidanter, inflammationer, rökning hög alkoholkonsumtion, radioaktiv strålning , psykisk stress, för lite eller för mycket motion och ännu vanligare för hård fysisk träning satt i realation till vila och nattsömn.

Söndag

Började med en morgon promenad bort till gymmet med Marie,  gick igenom lite posering och sånt med henne.
Gick hem och åt frukost och har fixat lite med det sista inför öppningen av gymmet, i veckan kommer ett nytt lass med maskiner igen som ska skruvas ihop, har endel kundpass inbokat i veckan och ska även göra ett besök hos rygghälsan dit jag går regelbundet för att hålla mig hel.
Nu ska jag sova middag för att sedan äta och träna ben med Marie........ gutt gutt.
I kväll blir det qorn färsk spenat och blåbär

Innehåll/100gr

En del insekter är till och med mer proteinrika än kött !!
Art                      protein                     kolhydrater

syrsor                   12,9g                        5,5g
små gräshoppor          20,6g                        6,1g
röd myror                  13,9g                        3,5g
zophobas                22,3g                         17g
kycklingfile               21,6g                         3,1g
oxfile                     20,6g                        4,4g
lax                          18,4g                        12g
fläskfile                     20,6g                        2,6g

zophobas

Träning i dag lördag

Tränade mage med Jesper, han ville testa lite nya övningarVi körde även lite bröst, Anna var också med hon tränade rygg, mage och sprang 2,5km på bandet

Invigde även vadställningen som Simon gjortKänns jävligt gott

Tack för det Simon, riktigt bra gjord :)


Den dagliga tuppluren

Sömn är ju som alla vet otroligt viktig för återhämtning, kroppen reparerar sig och rensar bland alla intyck som vi upplever under vaken tid.
Genom god sömn förbättrar vi vårt immunförsvar, ökar prestationen,ett bättre minne, förbättrad reaktionstid samt får ett bättre psyke.
Har man svårt att få ihop sina sovtimmar på natten så kan en "powernap" rädda mycket.
Själv sover jag betydligt mindre än de flesta nattetid, ( ärvt av min far) brukar sova mellan 21.30-03.00 som bäst men ser alltid till att sova middag 1,5-2 timmar varje dag, detta funkar bäst i mitt liv med de arbetet jag har men blir det mer nattsömn vissa nätter så sover jag endast 30-40 min på dagen för jag känner att jag behöver den återhämtningen....men det passar inte alla.....men definitivt mig :)

Fredag IGEN

Det har varit en ganska lugn vecka med en del lediga dagar man blir lite veckovill med alla helgdagar, men det är ju gott att solen äntligen har kommit tillbaka,har haft några nya kundpass med kunder också som jag ska träna med senare.
Vi har öppet i kväll när Kalmar FF har hemma match mellan 16:00-19:00
VÄLKOMNA

I övrigt blir det en ledig helg med träning och återhämtning för sen kommer tre helger med jobb/bröllop och INVIGNING AV GYMMET.


Utsatt datum för invigning blir söndagen den 27/5 mellan 12:00-15:00

Välkomna :)Kalmar FF-GAIS

På fredag 4/5 kl 19:00 möter Kalmar FF GAIS på guldfågeln arena och vi har öppet mellan 16:00-19:00
Det blir grillbuffe
Varmt välkomna
Öppet till 18:00

Öppet till kl 18:00 i dag
Varmt väkomna

Craze

Jag måste berätta något som hände mig i fredagskväll som ALDRIG hänt förrut jag skulle som vanligt ner och träna och tog lite craze innan passet för att kvickna till lite och kände direkt en härlig energi och när passet var färdig tränat ville jag fortsätta, jag kände mig inte helt slut.....hur eller hur så åkte jag hem och käkade med familjen vi kikade på Lets dance och jag var fortfarande vaken ....genom hela programmet ....jag har så länge jag kan minnas "svimmat " i soffan på fredagkvällen efter en hel arbetsvecka med alla kundpass och träningspass... men jag behövde inte ens ligga ner i soffan utan satt och njöt genom hela programmet.
Detta ger en verkligen energi och total fokus inget snack om saken

RSS 2.0