Bilder från dagens pass

Här kommer lite bilder från dagens pass! Min älskade fru Anna höll i kameran, är så glad att hon finns och ställer upp. Börjar tajta till ordentligt nu vilket är riktigt härligt. Ikväll har jag och familjen varit hos mormor och morfar för att fira att svärfar som fyllde 68 år i tisdags, grattis igen! Min underbara svärmor hade kokat färsk torsk med broccoli och ris till mig, vilket var otroligt gott när man är van vid att äta frusen uppkokt ;)
Malmö

 

Igår åkte jag och en kompis ner till Ahmad i Malmö för att stanna där över dagen bara. Stoffe körde eftersom jag är lite seg i huvudet pga att jag äter väldigt lite kolhydrater så jag skulle väl ev vara en trafik fara ;)

 

Formen är bra och jag väger 99 kg. Ahmad tyckte att jag behövde öka på min carbio till 1,5 timme 10 dagar innan tävlings dax och bara äta fisk och ris, så sköter kroppen resten. Ska gå ner cirka 3 kilo till då de sitter lite fett kvar på rumpan och ryggen.

 

Jag kämpar på.


99,8 kg


Nu väger jag under 100 kg, gutt! Veckorna rullar på. Idag har jag varit på massage! Det är verkligen en lyx för både kropp och själ. Jag kör min posering några gånger varje kväll och det rullar på bra. Jag känner att jag är i mitt livs form. Jag känner mig lugn och säker och just nu vill jag bara hålla mig frisk. Jag sover ca 8-9 timmar varje natt, jag behöver den vilan. Är lite tom på kvällarna.. Försöker att äta alla kalorierna på dagarna och fisk, broccoli och äggvita på kvällen.

 

 

Vill tacka min underbara familj för allt stöd

och även personalen på jobbet för att ni alltid ställer upp!

Utan er skulle jag inte klara av vardagen.


Söndag, fortfarande 100+

Nu går jag mycket på känsla, försöker äta så mycket jag törs för att behålla så mycket muskelmassa som möjligt pga att jag kommer stå på scenen med stora killar. Det ska blir jätte kul att få tävla igen, det är verkligen en stor passion jag har.

 


Bröstträning

Idag på morgonen klockan 05:00 åkte jag och en kompis till Malkars för att träna bröst! Skönt att få vara själva. Jag har lite svårt att få till brösten, men jag försöker att special träna dom och det ser bra ut när jag får blod och pump. Men det plattar ut sig när jag blir kall. Jag kör mycket stretching och superset för att pumpa in blod i brösten och det funkar bra.


Nostalgitripp till år 1989

Jag fick förfrågan från Kalmar Konstmuseum ifall jag hade några bilder från när jag tävlade på 80-talet. Jag letade och hittade denna bilden, och dom sa med en gång att den skulle vara med på deras utställning "Killar, manliga förebilder". Blir lite nostalgisk när jag ser denna bilden.. Jag vägde bara 77,6 kg här! Året var 1989, och då var jag bara 19 år.


Mobilbild

Har varit på malkars och kört ett pass, var tvungen och ta ett kort.


Svar till Daniel!

Riktigt roligt att läsa hur det går för dig och även allt du delar med dig utav. Fortsätt så:)
Hälsningar från Oslo!
/Danne

Jimmy svarar: Tackar Daniel! Roligt att du läser bloggen, hoppas du har det bra i Oslo! Din kommentar ger mig energi :)

Onsdag

Veckorna går riktigt fort nu, på lördag är det bara 3 veckor kvar tills jag ska tävla. Just nu väger jag 101 kg, och räknar med att väga in på 98 kg. Jag är inte rädd för att äta, pga att jag ska tävla mot riktigt stora killar, vill inte bli för platt och tunn ;) Jag är dock 182 cm lång. Detta är inte sista gången jag kommer att  tävla, känner mig som en nybörjare.. vill öka några kilo till nästa år!

 

Har varit och handlat på City Gross med familjen, efter blev det en hamburgare på BK! Gott gott..

 


Årets första grillning

 

 

Årets första grillning! Snart kommer ett par vänner över hit för att se melodifestivalen och käka lite gott, det blir Scampispett och Oxfilé med quinoa och sallad. Ha en trevlig kväll!

 


Värt att veta

Föreställ dig din ämnesomsättning som en bilmotor. Det går åt mycket bränsle att accelera från 0-130 km/h, men när du når 130 kan du mer eller mindre glida och hålla dig nära 130, utan att ens hålla foten kvar på gaspedalen. Detta innebär att det krävs mycket kraftresurser att dra igång bilen, men det är relativt lätt att hålla den i rullning när den väl nått rätt hastighet. Ungefär detsamma gäller med ämnesomsättningen och fettförbränningen. Det må krävas en en del stimulans för att få koppen att bränna fett. Men när förbränningen väl satt igång, så behöver du inte anstränga dig lika hårt för att den ska fortsätta. Med andra ord kan du ta bort foten från förbränningspedalen och låta kroppen glida. Detta är vad som händer när du lägger ned kardioträningen; du stannar kvar i ett fettförbrännande tillstånd, även när den adderade stimulansen - kardioträningen - tas bort. Faktum är att kroppen ofta svarar bättre och släpper ifrån sig mer fett när du tar bort foten från pedalen. En delförklaring har att göra med att när du pressar kroppen för hårt så stänger den ibland av sig, och misslyckas med att svara på det du försöker få den till. I detta fall, med ständig kardioträning, kommer det inte ske några förändringar.


mitotropin

 

 

Gasparis Mitotropin är utvecklad för att hjälpa professionella kroppsbyggare att komma i tävlingsform, nu kan även DU ta hjälp av Mitotropin för att nå din absoluta toppform på kortast möjliga tid! Köp den hos oss på Växer Café för endast 399 kronor!

Produkten består av:
Mitotropin (180 MitoTABS™) + En avslutande kur med PEAK CONDITION FACTOR vätskedrivande kapslar + En folder som beskriver hur DU skall göra för att lyckas!

Mitotropin innehåller ett brett komplex av ämnen som stimulerar ämnesomsättningen så att kroppen bildligt talat "eldar upp" överskottsenergi istället för att lagra den som fett. Effekten blir att kroppens temperatur och blodcirkulation ökar och du känner dig mer alert. Dessutom frigör Mitotropin fett från fettcellerna och motverkar inlagring av fett vilket ger en mycket effektiv förbränning och minskning av kroppens fettprocent. Mitotropin motverkar även hungerskänslor vilket gör det enklare att hålla diet.

 

  • Ökar den basala energiomsättningen
  • Ökar cellernas energiproduktion från fett
  • Stimulerar kroppsegna hormoner som frigör fett från kroppens lager
  • Motverkar hunger och dämpar aptiten
  • Ökar mängden frikopplande proteiner så att kroppen "eldar för kråkorna"
  • Ökar ditt allmänna välbefinnande
  • Ökar ditt mentala fokus och din uppmärksamhet
  • Ökar termogenesen
  • Bekämpar fria radikaler

4 veckor kvar

På lördag är det 4 veckor kvar!! Vikten ligger idag på 101,5 kg. Har ökat på cardion varje dag och äter ca 200 g kolhydrater och fortfarande 350 till 400 gram protein.
Det känns riktigt bra, blir hårdare för varje dag som går.Bild från när jag tränade med Ahmad Ahmad

AnnonsFörsäljningen på kosttillskott och protein ökar för varje vecka. Vi har sålt en hel pall på 2 veckor! Tusen tack till alla kunder :)

Uppdatering

Tack för all positiv kritik, kul att det är så pass många som kommenterar! Träningen går riktigt bra. Idag vägde jag 102 kg på Fredag morgonen, ska äta mycket kolhydrater imorgon på Lördag för att fylla på. Jag kör en timme cardio varje dag och har gått från kött till fisk 3 gånger om dagen. Inget fett och och lite mer kolhydrater bestående av gryn, ris och potatis för min del! Mår mycket bättre nu när jag får väga lite mer än när jag tävlade som classic kille, där tävlingsvikten fick vara max 89,4 kg ;) Ha en riktigt trevlig helg, för det ska jag och min mysiga familj ha!

 

 

 

Denna bilden togs bara några få timmar innan jag tävlade i Varberg Sweden Gran Prix, Maj 2009.
Här väger jag 89,4 kilo exakt!
Med endast 1 poäng från att kamma hem första placeringen, vinnaren blev världsmästaren Wesley Van Staveren från Holland

Äggvita

Äggvita på dunk, 60 vitor för 40 kronor!
Perfekt till omelette och matlagning, finns att köpa hos oss på Växer Café


Ahmad Ahmad

Ahmad Ahmad driver en kosttillskotsbutik på Nobel vägen 95 i Malmö, som ni absolut måste besöka! Där finns det mycket bra produkter. Även och glad och kunnig kille innanför disken ;)

 

 

Länk till Ahmad Ahmads blogg


Massage och dess effekter


Massagekonsten är 5000 år gammal och en av de äldsta behandlingsformer vi känner till.

Svensk klassisk massage är världsberömd.

Här kommer lite kortfattat om vad Jimmy kan räkna med för effekter av de reglbundna behandlingar han tar.
Då kan man nog sammanfatta dessa som de viktigaste:
- Snabbare återhämtning efter träning
- Ökad blod och lymfcirkulation och därmed ökad utfösel av överflödig vätska och slaggprodukter ur kroppen
- Mental återkoppling


Allt detta tillsammans ger Jimmy en ökad prestationsförmåga i hans idrottsliga ambitioner!

Kan också passa på att avliva myten om att massage går man bara på när man har ont!
Massage är bra för alla människor, och synnerligen alla som har ett stillasittande eller monotont och ensidigt belastande yrke.
Då kan regelbundna behandlingar fungera i förebyggande syfte för att motverka de problem som ofta annars uppkommer i dessa yrken.

 

Länk till Peter Axelssons hemsida!

 

Peter Axelsson är en gammal god vän till mig. Jag går på massage hos honom var fjortonde dag året runt, inför tävlingar går jag dit en dag i veckan de sista 10 veckorna.. otroligt skönt! Peter är en mycket sympatisk och trevlig kille som jag varmt rekomenderar er att gå till. Varför inte boka en tid hos honom redan idag?


Min och Ahmad Ahmads träning

I fredags åkte jag och min familj ner till Malmö. På lördagmorgonen klockan 10:00 hade jag bokat en tid med Ahmad Ahmad på AA Elit Gym. Vi körde ett bröst och axel pass, och kollade av min form för kommande tävlingar. Vi körde 5 bröstövningar i super set för att få riktigt bra pump. Efter bröst så körde vi axlar 3 olika övningar i tripel set, mycket go pump. Min vikt ligger idag på 103 kg och jag ska gå ner till ca 98 kg.

 

Jag kommer att köra 40 minuter crosstrains i 10 dagar, och äta fisk istället för kött för att dra ner på kolhydraterna. Känner att jag blir tajtare för varje dag som går, riktigt gutt.RSS 2.0