Surt + Grönt = Smart

 
 
Att surdegen är populär har väl ingen missat, nu kommer även mjölksyrade grönsaker stakt, de hjälper nämligen kroppen att ta upp järn samt sänker insulin-nivåerna och sänker blodsockret.
 
 
 
 
 
Fördelen med att syra grönsakerna är många vitaminerna tex bevaras på ett helt annat sätt, + att järnet lättare tas upp av kroppen.
Äter man syrade grönsaker till en måltid så sänker man GI:t för hela måltiden, blodsocker halten blir jämnare efter måltiden och framför allt så mår tarmen väldigt bra av just syrade grönsaker.
Det är mjölksyre bakterierna som hjälper till att förhindra andra skadliga bakterier att göra skada, de trivs nämligen inte i den sura miljön.
 
De goda bakterierna vill vara ensamma herrar på täppan, vilket minskar risken för andra magtarminfektioner.
 
För veganer är vissa av de B-vitaminer, särskilt B12, som bildas under syrningen ocksp extra viktiga eftersom de kan vara svårt att få i sig tillräckligt av dem om man inte äter animaliska produkter.
 
Hur mycket syrat behöver man äta för att få de positiva effekterna på blodsocker och järnupptag ??
 
Svar :  ca 200 gr/ dag.
 
Är du sugen på att syra själv ?
 
( det finns färdig syrade grönsaker att köpa )
 
 
 
Här kommer ett boktips :
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0