Saffrans kladdkaka glutenfri



Fler och fler avstår gluten men inte att förväxla med kolhydrater ( ris potatis ) 

Smält 125 gr smör eller cocosfett
2 msk sötningsmedel 
1 dl mjölk
4 ägg
1 pkt saffran
0,5 dl cocosmjöl
1 dl mandelmjöl

Rör i hop och grädda i 175 grader i 10 minuter 


Servera med kesella och bär 


Choklad tryffel



Sjud upp 1 dl cocosgrädde
1 msk honung

Dra av från värmen och bryt ner 150 gr mörk kvalitets choklad
Rör tills det blir slätt, klicka i 20 gr smör och häll upp på bakplåtspapper i en form 

Låt allt stelna till lite pudras sedan över 1-2 msk lakrits pulver 

Receptet går utmärkt att dubbla 




Jul godis ala lakrits


Började att göra julgodis i dag till våra julbord 😊 
Nyttiga så klart, har märkt att fler och fler efterfrågar något gott men nyttigt efter maten. 

Till detta receptet blir det ca 12-14 st men jag dubblade och det blev kanon

100 gr cocosfett/olja 
2dl mandelmjöl
1-1,5 dl cocos flingor 
1tsk vanilj pulver
1 msk lakrits pulver
1 msk honung
1tsk kaffe

Blanda allt och rulla till bollar 


 Doppa sedan i 150 gr mörk choklad 
Och strö över cocos eller lakrits pulver 


 Gillar man inte lakrits kan man ta lite rom istället att smaksätta med 




Frozen cheescake


Gjorde frusen chees cake på Elit nutritions casein i veckan med key lime pie smaken 




Började med att krossa några pepparkakor o botten och blandade sedan casienet med 1% ig kvarg och lite vatten och klickade ut i formarna 




Sen ställde jag allt i frysen i tre timmar 


 Ta ut dem 20 minuter innan de ska ätas och garnera 😊 
Jag smulade över pepparkaka och la på hallon & blåbär 

Yummi 



Choklad protein muffins

Här kommer ett smaskigt recept på choklad muffins med elit' s protein pulver 


  Mixa samman 
2,5 dl havregryn
1 skopa elit choklad protein 
4 msk kakao 
1 msk kakosmjöl
1 tsk bakpulver
3 msk stevia
2 msk ekologiskt jordnötsmör
2 äggvitor
1 banan 
1,5 dl mini mjölk

Klicka ut i muffins formar 


 Lägg en liten klick jordnötsmör på toppen och grädda i 15 minuter på 175 grader 


85 kcal / muffins 



RSS 2.0