Fytokemikalier

Mest fytokemikalier finns det i frukt och bär med starka färger och med mycket skal i förhållande till fruktkött, som tex blåbär, hallon och druvor dessutom ökar innehållet ju mörkare färgen är.
Fytokemikalier påverkar din hälsa genom att de:

hämmar inflammationer
minskar risken för att bilda blodproppar
skyddar cellerna från att brytas ner
har en kolesterolsänkande effekt


Det bästa är att äta från olika färger av frukt, bär och grönsaker för att kunna täcka upp alla olika fytokemikalierna
blåbär björnbär svarta vinbär = antocyanin
körsbär hallon smultron = antocyanin
tomat vattenmelon = lykopen
morötter mango apelsiner persikor pumpa = karotenoider
spenat broccoli brysselkål = klorofyll, sulorafan
lök vitlök äpplen = sulfider, flavonider









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0