Förr var detta big no no
Då : hälsovådligt
Nu : helt rätt
Ja ena stunden är viss mat nästa förbjuden om man vill vara hälsosam, nästa är det de bästa du kan äta.
Här är några livsmedel som gått från no-no till YES.
Mörk choklad: sågs förr som för fet, men ses numera som en produkt med massor av antioxidanter.
Fet fisk: va förr fyllda med miljögifter, men nu anses den helt unik med sina omegafetter och en riktig diamant
Nötter: sas förr vara för fett, men nu vet vi att de fettet är nyttigt rena rama medicinen.
Ägg: under 70-talet skulle man inte äta mer än 2 ägg i veckan, nu vet man att innanför skalet trängs A D & B vitaminer ihop med både selen och järn.
Rödvin: bara onödiga kalorier sas det förr, men nu vet vi att det innehåller massor av antioxodanter
Kaffe: man fick absolut inte dricka för mycket av detta gift sas det förr, men nu vet man att det finns ämnen i kaffe som skyddar våra celler.
Kokosfett: sas förr vara hjärtats värsta fiende, men nu vet vi att fettet i kokos är av den mättade typen och är mer vattenlöslig än andra vilket betyder att det går dirket ut som bränsle till kroppen i levern och musklerna istället för att lagras i fettcellerna. En riktig hälsoboost som ger massor av energi och ork.
Kommentarer
Trackback