Fiskgryta/soppa med saffran
Här kommer ett kanon recept på en fisk gryta som är lite extra lyxig med saffran.
4 port
400 gr torsk
300 gr lax
1/2 purjolök
1 gul lök
1 vitlöks klyfta
1 fiskbuljong
2 dl vatten
2,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 paket saffran
1 msk tomatpure
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
150 gr skalade räkor
Skala och hacka purjo & lök och fräs med krossad vitlök, rör ner tomatpure salt timjan & basilika.
Fräs en stund och rör ner vin buljong grädde creme fraiche vatten & saffran.
Låt sjuda i 15 min
Lägg i fisken i tärnade bitar inte för smått och sjud i 6-8 min
Lägg i räkorna precis innan den ska serveras.
Ät och njut !!
Om man väljer att göra den som gryta kan man med fördel ha ris till, om du vill kan du spä den för en lite tunnare konsistens om du gör soppa.
Kommentarer
Trackback