Thai kycklingspett
Här kommer ett grill tips :)
Detta behövs till 4-6 port
ca 800 gr kycklingfile
1,5 msk färsk riven ingefära
1 riven vitlöks klyfta
1 msk röd currypasta
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1,5 msk japans soja
Gör så här:
Skär kycklingfilen i lagon stora bitar ( så dom kan träs på spett)
Blanda marinaden och lägg i kyckling bitarna minst 30 min, men gärna längre
Trä på spett och grilla !!
Tips : Om ni använder träspett lägg dom i blöt en stund innan dom träs för annars kan dom börja brinna.
Vi brukar ha en krispig nudelsallad till på glasnudlar, här kommer de receptet.
Detta behövs till 4-6 port
200 gr glasnudlar
150 gr suger snaps
1,5 msk färsk riven ingefära
2 lime
0,5 tsk sesamolja
1 msk naturell rapsolja
1 röd paprika strimlad
En bit gurka tärnad
2 salladslökar strimlade
ny malen svartpeppar
grovhackad bladpersilja eller koriander
ev: jordnötter
Gör så här:
Koka nudlarna, förväll suger snapsen i max 30 sekunder
skölj nudlarna i kallt vatten med suger snapsen
blanda nudlar & suger snaps med riven ingefära saft från 1 lime sesamolja och rapsoljan
vänd ner paprikan gurkan och salladslöken, smaka av och peppra efter tycke och smak
vänd ner persiljan eller koriandern och servera med lime klyftor.
Kommentarer
Trackback