Lördag och jordgubbstårta

Nu är nästan "the week" slut, bara lite servering av delikatess tallrikarna i morgon söndag samt rivning av fyra stora och ett mindre tält. Allt har fungerat kanon med alla logistik och vi har en fantastisk personal underbara barn inkl Lucas samt enastående föräldrar som alltid finns till hands :) TACK.

Vi ska snart dricka kaffe med nybakad jordgubbstårta, det finns mycket att fira, framför allt att vi och våra nära är friska och mår bra, att denna veckan avlöpt över förväntan, att midsommar är nära, att Marie kom på en hedervärd femte plats och är glad och taggad inför nya utmaningar........... vi vet att det är det lilla som räknas här i livet.......så fira att just du LEVER och är frisk och sugen på livet.

 

 

Recept på Annas jordgubbs tårta:

 

Tårtbotten:

4 ägg

2dl socker

1dl mjöl

1dl potatismjöl

2tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner mjöl potatismjöl och bakpulver och grädda i 40 min på 175 grader




Vaniljkräm:

 

2,5dl mjölk

1 vaniljstång

0,75dl socker

3 äggulor

1dl majsstärkelse

25gr flytande smör

Koka upp mjölken med delad och urkärnad vaniljstång, vispa äggulorna sockret och majsstärkelsen pösigt.

Ta ur vaniljstången och häll den varma vanilj/mjölken över blandningen och vispa ihop allt häll sedan tillbaka allt i kastrullen för att sjuda upp vaniljkrämen, men vispa HELA tiden intensivt för annars blir det äggstanning, när allt tjocknat så häll över det i en kall skål för att svalna, vispa i det flytande smöret för att vaniljkrämen ska bli blank och slät.

 


När tårtbotten svalnat så delas den i 2 bottnar och mosa jordgubbar med en gaffel för att lägga på första botten följt av den avsvalnade vaniljkrämen, sedan är det bara att garnera efter tycke och smak, på vår blev det även lite riven mörk choklad

 

 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0