Nyttig tårta

Detta är ett recept på en nyttig , glutenfri tårta som inte ens behöver gräddas bara mixa och frysa in, färdig att använda när som helst.
Tårtbotten:
2dl sötmandel
1 dl rostade saltade solroskärnor
1 dl russin
1 tsk malen kanel
2 dl torkade aprikoser
1 msk apelsinjuice
Mixa allt i en matberedare och rör i apelsin juicen, klä en form med löstagbara kanter med plastfilm.
Platta ut blandningen i formen, låt stelna i frysen minst 1 timme
Garnering:
1 dl vispgrädde
1,5 dl valfri kesella
vispa grädden och rör i kesellan, ta ut kakan från frysen, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat, garnera med bär eller apelsinklyftor och mörk choklad eller kanska färska jordgubbar
Lycka till :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0