Poppa med sting
Smaska på dina popcorn med gott samvete.
Dom här puffade små kornen är skarpladdade med antioxidantern polyfenol, som skyddar mot cancer och sänker ditt kolesterol värde, men det förrutsätter att du poppar själv inte micropopp.
Grundrecept till 1 person:
1/4 msk cocosolja
0,5 dl majskorn
Häll oljan i grytan och värm upp lägg sedan ner majskornen i grytan rör runt och lägg på locket.
När det är mer än 10 sek mellan varje "pop" ta av grytan från värmen-popkornen är klara.
Vill du testa lite andra smaker på dina popkorn ????
Här kommer några förslag !!
Spicy crisp - 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk salt krossade chilifrön (efter smak) 185 kcal
Kakao & lakritspoppisar - 1/6 tsk stevia 1 msk kakao 1 tsk lakritspulver 1/2 tsk havssalt 224 kcal
Choklad - 50 gr 70 %-ig choklad 1 knivsudd salt 331 kcal
Sour cream`n`onion - 1/2 knippe dill fin klippt 10 gr riven parmesanost 1/2 tsk lökpulver 1/2 tsk havssalt 216 kcal
Vaniljpoppisar - 1/4 vaniljpulver ( inte vaniljsocker ) 1/4 tsk stevia 1 knivsudd salt 184 kcal
Salt `n `pepper - 1/2 tsk havs salt 1/2 tsk krossad peppar 1 knivsudd salt 184 kcal
Till alla olika smakerna är det bara att blanda alla olika krydd blandningarna och röra runt i grytan med de varma popkornen förutom den med chokladen då måste chokladen först smältas för sig och sedan blanda i poppade popcorn och låta stelna på en bricka.
Kommentarer
Trackback