Fullkorn

Att äta fullkorns produkter har ju länge varit känt att det är hälsosamt, men man bör få i sig det hela kornet, för att det ska ge allra bäst effekt.
 
Så välj alltid hela korn före skurna knäckta skalade eller malda.
Hela kärnor från korn förmår kroppen att sätta igång produktionen av hormonet GLP-1 som skapar en bra långvarig mättnad. Skalet runt kärnorna innehåller en kombo av kostfiber som tar extra lång tid för matsmältningssystemet att bryta ner.
 
Positiva effekter av att äta hela korn:
 
skonsamt mot blodsockret
mättar längre
värdefulla kostfiber

Vart finns hela korn ??
 
Matvete och matråg är populära allternativ till ris & pasta men välj de grövsta och mörkaste du kan hitta då får du mest kostfiber.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0