Nyttig och god paj
Här kommer en variant på smulpajs deg som är nyttigare än vitt mjöl
Kan med fördel användas på äpple/kanel eller jordgubb/rabarb eller en favorit hos oss hallon/blåbär
Gör så här :
Lägg 3-4 dl hasselnötter, mandlar och chashewnötter i en mixer, och mixa på pulsfunktionen så det blir ett slätt mjöl med bara några små bitar.
Ta 75 gr flytande smör och häll över de mixade nötterna i en bunke tillsammans med 1,5 dl kokos och 1 dl havregryn + en nypa ekologiskt vaniljpulver, om du vill kan du söta med lite honung ( 1 msk )
Fyll en form med valfria bär eller frukt om bären har varit frusna kan det behövas lite puder av potatismjöl över för att binda upp överflödig vätska.
Smula över degen och grädda i 175 grader i 10-15 minuter, om man vill lyxa ordentligt äter man lättvispad grädde till annars funkar det med kesella som man kan smaksätta med kanel eller saffran.

Kommentarer
Postat av: Alexander
Testade att göra denna igår.
Rekommenderas varmt! Hur god som helst.
Svar:
Jimmy Olsson
Trackback