Fredag.....
....och ännu en vecka passerat.
Har haft fullt upp med kundpass luncher smörgåstårtor catering och beställningar :)
Vår dotter har kommit hem från London , så nu är alla samlade igen :)
I kväll blir lite god fredags mat ....lutar åt Cesar sallad...gott :)
Lördag blir det kundpass och sedan krogbesök, ska äta en bit kött med min syster och hennes man, det ska bli kul, vi hinner inte ses så ofta.
Söndagen tillbringas på gymmet och med familjen...ser ut att bli en kanon helg igen.
Tänkte även lämna ett grill tips inför valborg, då många premiär grillar.
Carribbean rub till luffarstek sötpotatis & chimchirri
Fjäderbladsbog eller top blad kallas den styckningsdel som även kallas luffarstek, den är mör och fin att grilla.
Så här gör du " rubben "
1 msk mald ingefära
1 msk lökpulver
0,5 tsk mald kryddpeppar
1,5 tsk timjan
1 tsk senapspulver
1 vitlök
1 tsk flingsalt
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Blanda alla kryddorna och massera in det i köttet, lägg i en plastpåse och vila, gärna över natten men lägg till lite olja då.
Grilla köttet ca 3 minuter på varje sida ( innertemp 58 grader )
Servera med ugnsrostad sötpotatis och chimichurri och sallad.
Chimichurri
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk hackad färsk oregano
2 msk hackad färsk persilja
2 tsk spiskummin
4 tsk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
lite flingsalt & peppar
Finhacka allt och smaka av med flingsalt & peppar
Hoppas alla får en trevlig helg
Kommentarer
Trackback