Grötens revansch
Jag äter ALLTID havregryns gröt till frukost, även när vi va i USA.
Oftast äter jag med mjölk casein och keso på, lite annat under diet perioder.. men alltid gröt och jag älskar verkligen det målet på dagen, förr va gröt frukost något trist fattig mat men nu är gröten riktig fin krogs mat, ja inte här i Sverige men utomlands och särskilt i Danmark finns det Gröt-krogar.
I New York öppnade nyligen en grötbar som heter Oatmeals
Här beställer du gröt med olika topping på...allt från färska bär till nötter och mörk choklad :)
men det finns även " salta " alternativ som bacon gorgonzola och pesto.
Det första gröt cafeet som öppnade i Sverige finns i Blekinge och heter Björklyckan, hon som driver de är Nordisk grötmästare.
En anledning till att gröten blivit så populär frukost har nog att göra med att grynen har ett relativt lågt GI och man får i sig nyttiga mineraler och fibrer och framför allt havre innehåller dessutom betaguklaner som sänker kolesterolhalten och motverkar diabetes.
Om du då sedan toppar med bär nötter eller frön så får du i dig mängder med nyttigheter.
Kommentarer
Trackback