Oxfile m paprikasås
De flesta äter ju påsk mat eller kanske lammstek under påsk helgen, men här kommer ett tips som inte går av för hackor, måste testas :)
4 port
600 gr oxfile
1 vitlöks klyfta, riven eller pressad
1/2 msk chili pulver
1 tsk spiskummin
1 msk starkt paprika pulver ( funkar med vanligt paprika pulver också )
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
salt
Skär köttet i 2 gånger 2 cm stora bitar och blanda alla ingredienser till marinaden utom vinägern och oljan, lägg i köttet och låt dra ca 1 timme häll sedan i vinägern och oljan också och låt dra 30 minuter till.
Trä upp köttet på spett och grilla.
Paprikasås:
100 gr sötmandel
250 gr rostad paprika på burk
1 msk vit balsamvinäger
1/2-1 dl olivolja
2 vitlöks klyftor
salt peppar
Skålla och skala mandeln mixa med paprikan och balsamvinägern, häll i oljan pressa i vitlöken smaka av med salt & peppar, servera med en schysst sallad...mums.
Kommentarer
Trackback