Godaste taco pajen
Denna tacopajen brukar vi göra hemma, den är såååå god.
Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
40 gr smör
1 ägg
blanda allt och låt vila i kylen 30 minuter
tryck ut i en pajform och nagga med gaffel grädda i ca 8 min i 200 gr
Tacofärsen
600 gr nötfärs eller mager högrevsfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk taco krydda ( inte den färdigköpta )
1 dl vatten
2 tomater
Hacka löken och stek med färsen och pressa eller riv i vitlöken, lägg i halverade tomater så de kokar sönder smaka av med tacokryddan.
Tacokryddan
blanda egen taco krydda den färdig köpta innehåller mängder med socker
2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
förvara detta i en liten burk och använd till nästa gång för allt ska inte användas i en paj.
Lägg i färsen över pajslaket och grädda 250 gr tills den blir gyllene.
Vill man lyxa ordentligt kan man riva över 2 dl lagrad riven innan gräddningen.
Kommentarer
Trackback