Mat i balans

 
 
Att ha obalans i sitt förhållande till mat kan yttra sig på olika sätt, här kommer 10 hållbara tankar kring matval.
 
Råvaror - välj protein från kött fisk ekologiska ägg getost fårost bönor linser.
 
Fett - va inte rädd för fett det är nödvändigt för kroppen det behövs bla för hjärnan och hormonproduktionen men välj bra fetter som olivolja kokosolja nötter avocado oliver och feta fiskar.
 
Näring - fyll på med bra kolhydrater som innehåller mycket näring som grönsaker bär linser bönor bovete och quinoa.
 
Mjölk - blir man uppblåst och gasig i magen så avstå ko mjölk ocg satsa på soja mjölk eller mandelmjölk.
 
Gluten - likadant med gluten blir du dålig i magen så dra ner eller skippa gluten de kan ge dig en lugnare mage lägre blodsocker samt lindra eksem.
 
Sött - ät inte socker eller dra ner på det iallafall för de påverkar hormon nivåerna negativt höjer adrenalinet samt bidrar till onödig viktökning.
 
Caseinet - är man kvinna öch över 40 tex och har svårt att gå ner i vikt, testa då att utesluta mejeri produkter för de innehåller mjölk proteinet casein som kan ge upphov till insulin utsöndring och stoppar fettförbränningen.
 
Mat från grunden - ät man som är lagad från rena råvaror och inte halv och hel fabrikat.
 
Ät jämnt fördelat - att vara hungrig ett tag är inte farligt eller konstigt men att ständigt hålla igen gör till slut din kropp oerhört stressad dina hormoner kommer i obalans vilket sänker din ämnesomsättning och förbränning.
 
Mellanmål - kolla över om du behöver mellanmål, många pillar i sig mellan mål för att vi lärt oss det, men ska du inte upp i vikt eller är inne i en "bulk" period så avstå om du inte är hungrig.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0