Vin för känsliga

 
 
Rött vin är inte något som jag dricker särskilt ofta men det slinker ner ett och annat glas/ år.
 
För mig är temperaturen på vinet oerhört viktigt, mer än vilket land eller distrikt vinet kommer ifrån.
 
Rött vin måste enligt mig vara lite rums tempererat för att komma till sin rätt och vitt vin måste vara kylskåps kallt.
 
 
 
Enligt en färsk forskning upplever mer än 15 % av svenska kvinnor att de mer eller mindre får huvudvärk av just rödvin, även i väldigt små mängder.
 
Men nu har det kommit en rött vin som heter Ruby Zin som är framställt för att passa enormt känsliga för rödvin, det har ett reducerat innehåll av garvämnen och histamin, de är två ämnen som tros vara boven i dramat vid huvudvärk i samband med att man dricker rödvin.
 
En del får dessutom fläckar på halsen och blir täppta i näsan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0