Grillad lax med anjovissås
Lax är fantastiskt gott & nyttigt med bra fetter.
Här kommer ett recept som är så gott både att steka i pannan eller att lägga på grillen på sommaren.
8 port
600-800 gr benfri laxfile
savoykål
salladslök
broccoli
blomkål
morot
pressad citronsaft
plivolja
salt & peppar
Sås :
125 gr anjovis
2 shalottenlökar
2 dl torrt vin
1 msk vitvins vinäger
50-100 gr smör
Börja med såsen skala och finhacka shalottenlöken slå på vinet & vitvins vinäger, låt koka tills hälften av vätskan återstår.
Ta fram stavmixern och mixa ner anjovisen i vätskan, tillsätt smöret...lite i taget, mixa tills såsen tjocknar smaka av med salt & peppar.
Strimla savoykålen, skiva broccolin, moroten & blomkålen samt skär ner salladslöken och förväll allt lätt i vatten.
Häll av vattnet och ringla över olivolja salt peppar och pressad citron saft.
Stek laxfileerna salta & peppra.
Servera med citronklyfta samt några anjovis fileer.
Kommentarer
Trackback