Tips

 
 
De rasar in frågor om tips på enkla mellis gärna några varma alternativ, tips på enkla grill tillbehör .....
 
Då kör vi ett varmt alternativ på något riktigt smarrigt som vi åt första gången i Grekland för 12 år sedan.
 
Shrimp Saganaki
 

2 msk olivolja
2 vitlöks klyftor
1 gul lök
2 krm chili flakes
1/2 msk soya
200 gr skalade färska räkor ( 500 gr med skal på )
salt & peppar
1 tsk oregano
lite fiskbuljong
1 dl krossade tomater av hög kvalitet
1/2 dl torrt vin
100 gr saganaki ost
hackad persilja
 

 Hetta upp oljan och bryn löken ca 5 minuter tillsätt chili flakes hackad vitlök tomatkross vin oregano, buljong  och smaka av med salt & peppar.
 
Sjud i 5-6 minuter ta bort grytan från värmen och lägg i den hackade persiljan, häll över allt i en ugns fast form lägg på de skalade räkorna och toppa med sönder smulad ost.
 
Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
 
 
LÖJLIGT GOTT :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0